Enoturisme

L’enoturisme, entès com el conjunt de les activitats i recursos turístics d’oci i de lleure adreçades a descobrir i gaudir del vi, del territori, de la cultura i de la gastronomia autòctona de les regions vitivinícoles, cada vegada té més importància al nostre país.

A Catalunya ja són molts els cellers que organitzen visites a les seves instal·lacions i ofereixen cursos de tast, passejades per les vinyes, i adquisició en origen dels seus productes.

DO Catalunya

El vi forma part de la tradició i la història de Catalunya. Tant pel que fa a la geografia com al clima, existeix una diversitat multiforme en els seus vins que troba en l'acció humana una unitat que els distingeix.

 • DO Alella i Conca de Barberà
 • DO Coster de Segre i Empordà
 • DO Montsant, Penedès i Pla de Bages
 • DO Priorat, Tarragona i Terra Alta

 • Vins i caves DO Catalunya

  DO Alella Enoturisme

  Entre la tradició i la urbanitat, un clima plenament mediterrani a la part que voreja la platja conviu amb un microclima més continental a la banda interior. La serralada Litoral frena els vents i condensa la humitat del mar.

  DO Conca de Barberà

  L'Abadia de Poblet i l'Orde dels Templers constitueixen les arrels històriques d'aquesta zona de tradició vinícola. Els cellers modernistes, coneguts com les catedrals del vi, conformen el seu patrimoni cultural.

  DO Costers del Segre

  El territori de Costers del Segre abasta terrenys de les comarques del Pallars Jussà, Pallars Sobìrà, el Segrià, l'Urgell, el Pla d'Urgell, les Garrigues, la Noguera i la Segarra.El nexe dels Costers del Segre és el caràcter del seus viticultors i la tecnologia de primera línia, moderna i innovadora.

  DO Empordà

  El mar i la muntanya formen un paisatge de duresa harmònica, on la vinya creix a menys d'un pam de terra per evitar que la tramuntana se l'endugui. Empúries és considerada tradicionalment com la porta d'entrada per on els grecs van introduir el conreu de la vinya a la península.

  DO Monstsant

  En forma d'anella, i amb la major part del territori dins la comarca del Priorat, llevat d'algunes terres de la Ribera d'Ebre, la DO Montsant es defineix com una Denominació d'Origen nova, moderna i activa.

  DO Penedès

  DO Penedès: Una de les regions més riques i diverses de l'Europa vitivinícola i la zona de més producció i projecció internacional de Catalunya: el Penedès, que destaca també per la qualitat dels seus productes i el dinamisme de la seva gent.

  DO Pla del Bages

  Les barraques de vinya, construccions en pedra seca, conformen el paisatge d'aquest territori, i són una mostra de la tradició vitivinícola del Pla de Bages. La picapoll és la varietat autòctona més emblemàtica, i dóna lloc a vins blancs lleugers i exquisits.

  DO Priorat

  Els Priorat són sobretot negres, elaborats amb carinyena, garnatxa negra i peluda, i, en menor mesura, cabernet sauvignon, merlot y syrah. Presenten una graduació molt elevada, d'aromes molt complexes, carnosos i rotunds.

  DO Tarragona

  El Camp de Tarragona i bona part de la Ribera d'Ebre formen l'actual Tarragona, una menció que, en el cas del vi, s'entronca amb l'establiment de l'Imperi Romà. Les bones condicions per al conreu de la vinya van incardinar aquesta zona amb la tradició vinícola.

  DO Terra Alta

  Els turons i la depressió del riu Ebre formen un paisatge espectacular en aquesta comarca meridional. La vinya creix a les parts planes i les fondalades de les valls seques. Es planta en terrasses naturals, en terrenys molt permeables que permeten un bon drenatge.

  %d bloggers like this: