Opinió social demòcrata: IL·LEGALITZAR CIUTADANS PER RESTABLIR LA NORMALITAT DEMOCRÀTICA

Si la democràcia com diu Montse Tura és el valor de la paraula, la autocrítica, el debat, el consens, l’aprofundiment de les llibertats, nom s’entén perquè apareix al PP i a Ciudadanos un pensament que evoluciona cap l’autoritarisme i la proposta de l’esborrat històric de Catalunya com a poble, llengua i cultura.

Ni castells, ni gigantillos, ni himne de Burgos ni respecte per l’esdevenidor de tot un poble. La divisa de Ciudadanos es defensar fer Espanya de Catalunya, com la divisió blava va anar a ajudar a Hitler a la Unió Soviètica. Calia destruir la Rússia revolucionaria i roja. Ara és el cas de Catalunya plena de independentistes.

Comencem a pensar molts que el que cal és il·legalitzar Ciudadanos, un partit polític nascut a Catalunya per anar contra Catalunya i paralitza5r tot lo possible la vida política catalana. L’objectiu es fer fracassar qualsevol temptativa de regeneració democràtica a l’abast del poble. Un Partit sempre a punt per presentar recursos d’inconstitucionalitat contra tot allò que fa el Parlament català. Partit doncs amb finalitats destructives i obstructives.

Els seus plantejaments no quallen amb cap element liberal. Amb ells no seria mai possible una reunió i acord entre Stalin, Rooselvet i Churchill. Només coneixen l’enfrontament, fer tot per aturar les lleis catalanes, i així i d’això van els seus actes. Ho serà també d’aquest estil la mani programada a Barcelona pel 9 setembre dos dies abans de la Mani de la diada nacional catalana?

Ciudadanos promou la ocupació de Catalunya com una regió d’Espanya, negant el seu fet nacional històric, i això passa amb persones que es diuen ells “los catalanes”. Millor dir-se “los catalanes” que “els catalans”. Canvia completament el sentit.

Lo català no els interessa. No els interessa un principi de sana democràcia liberal a Catalunya partidària de fer la democràcia social. Però si volen el vot que poden recollir per unes generals, per fer entrar al poder el seu comandament en cap Rivera, reinventat en liberal per trobar espai amb color sembla propi.

El problema que tenen Ciudadanos és que, descobert el seu joc, ja no tenen lloc ni fortuna partidista, a no ser que vulguin continuar sent marca blanca del PP a les ordres de l’expresident Aznar.

Aprofiten de paraules, principis i valors de la independència americana. Parlen de drets humans. La seva paraula, però és la mentida al poble. Els cal captar voluntats i aturar el pensament. Volen una Catalunya de senyorets i molts palmeros que són fàcils d’excitar amb banderes onejant que no són les catalanes.

S’han dedicat a promoure l’alçament anticatalà a Catalunya i esperonar la catalanofòbia a Espanya, actitud gens pròpia d’un liberal modern. Els calia boicotejar la democràcia catalana, trencant la fortuna política, la diversitat i la riquesa del poble català i el seu camí cap a la independència republicana.

La Convenció Europea dels Drets Humans i de les Llibertats Fonamentals, fet a Roma el 4 de novembre de 1950, vigent, ratificat per el Regne d’Espanya el 26 de setembre de 1979, assenyala en el seu article la prohibició de l’abús de dret, doncs en nom de la llibertat cap grup o Estat poden realitzar actes tendents a la destrucció dels drets o llibertats reconeguts en el Conveni o a limitacions més amplies dels drets i llibertats que les previstes en el Conveni.

En el mateix sentit es pronuncia l’article 30 de la Declaració Universal dels Drets Humans de 10 de desembre de 1948 que disposa la prohibició dels actes tendents a la supressió de qualsevol dels drets i llibertats proclamats com ideal comú en la Declaració, entre ells el de l’autodeterminació i el comportament fraternal entre els pobles que recorden els Pactes Internacionals posteriors de 1966, sobre drets polítics i econòmics, de 1966, ratificats per el Regne d’Espanya el 13 d’ abril de 1977, un any abans de la Constitució espanyola de 1978.

La Llei espanyola de partits polítics aplicable a Ciudadanos possibilita tant la suspensió com la dissolució de partits quan de forma reiterada i greu els partits vulnerin els principis democràtics o persegueixin deteriorar o destruir el règim de llibertats, en el nostre cas, el català, impossibilitant el sistema democràtic. Mirant-ho fredament, no és aquest el problema que ha creat Ciudadanos amb la seva ruda verbalia intransigent i constant setge a la democràcia catalana? No son doncs alternativa.

Sens dubte aquest partit són el malestar, l’angoixa permanent, el postureig a dreta i esquerra per un poder, sense aportar res positiu a la societat, cremant plantejaments i ideals, esperances liberals tot lo contrari d’un paregòric polític per facilitar l’entesa entre grups d’opinió diferents i certament oposats avui, nascuts per destruir i enfrontar comunitats humanes. Ja hem vist com tracten la igualtat d’oportunitats que tant prediquen per captar vots, oblidant que els drets humans tenen un espai prioritari, també pel que fa a drets polítics legals com el de l’autodeterminació.

És motiu suficient per demanar la seva il·legalització i que tornin a ressuscitar en tot cas al Partit Popular, Fuerza Nueva o com Falange Española d’on alguns procedien, si és que encara el sistema democràtic permet l’existència de partits contraris a la democràcia liberal que no semblen estimar trencant el cor dels catalans i aplaudint l’existència den dirigents polítics presos i, declarant-se monàrquics, trobant a faltar més 155 per desarticular tot l’independentisme i la voluntat republicana catalana.

Pau Miserachs
President del Grup d’Estudis Polítics

Please follow and like us:
0

Deixa un comentari

%d bloggers like this: