Butlletí d’Economia social 18 de juny de 2018 Ferran Reyes @FoodCoopBCN @ferranrego

Com hauràs pogut comprovar, aquestes dues últimes setmanes no vas rebre el butlletí. El motiu és que em trobava a l’Havana, Cuba, duent a terme unes jornades de treball amb l’Alicia Trepat, de Ouishare, per potenciar una xarxa de col·laboració entre projectes socials, culturals i artístics de la ciutat amb l’objectiu, també, de crear el primer coworking cubà. També vam tenir temps de visitar iniciatives culturals i comunitàries com el Proyecto Akokán de Los Pocitos així com explicant els projectes de OuiShareFundació Goteo i el FoodCoop de Barcelona i projectant, per primera vegada, el documental Foodcoop a Cuba.

Ha estat una experiència brutal conèixer de primera mà el funcionament social i polític de l’illa així com identificar els reptes i barreres que els projectes cubans han de superar per continuar avançant amb els seus objectius. Després d’anys de reformes governamentals i d’un incipient interès per l’economia digital, a l’Havana es construeixen altres realitats individuals i col·lectives que defugen tant de l’estatalisme comunista com del capitalisme.

S’obre una escletxa per la que l’economia social, col·laborativa i procomúpodria fer-se lloc per cobrir les necessitats i ambicions d’una generació de cubans inquiets. Cooperatives, tercer sector i l’economia col·laborativa poden ser un dic de contenció davant d’un capitalisme ferotge que, alimentat per l’economia submergida i una regulació fallida, augmenta sense aturador pels carrers de l’Havana.


Notícies

Lectures

Dos projectes a seguir:

  • Unlocking Networks: Es tracta d’un kit d’eines i metodologies per a impulsors del canvi, coordinadors de projectes i dinamitzadors a crear, fer créixer i enfortir xarxes de persones impulsant iniciatives d’impacte social. Hi trobareu eines per a definir objectius, la governança, estructura i recursos així com per mesurar impacte. No us perdeu la seva pàgina de recursos adicionals.
  • Git.coop: És un projecte de la cooperativa Webarchitects per oferir servei de repositori, control de versions i eines per al desenvolupament de software utilitzant el programari lliure GitLab. És una bona alternativa després de la recent compra del software propietari GitHub per part de Microsoft.

Esdeveniments propers

Please follow and like us:
0

Deixa un comentari

%d bloggers like this: