CDR CATALUNYA: COMUNICAT DE PREMSA #Prenemelpoder15J

COMUNICAT DE PREMSA

. 8 mesos després de l’1 d’octubre, la situació als carrers i cases de Catalunya no ha millorat. Gent empresonada, exiliada, encausada. L’esclat democràtic de l’1O sembla en qüestió davant la manca de resposta europea i espanyola, l’aparent retirada del terreny de joc de les institucions catalanes i la repressió desfermada des de l’Estat central. Durant aquests 8 mesos, els Comitès de Defensa de la República hem continuat treballant arreu de Catalunya, i també fora d’aquesta, en la implementació de la República. Els CDR estem fent una tasca contínua per a mantenir viu l’esperit de l’1 d’octubre. A vegades actuant de forma reactiva davant la repressió, d’altres afegint-nos a les grans convocatòries de país, i cada dia, fent assemblees i accions a l’àmbit local. Cal, però, fer passes endavant significatives que retornin a la ciutadania l’esperança de què el canvi és possible. ha intentat avançar en aquesta línia: exigir, des del municipalisme, des de les bases, que cal avançar en els processos reals per a la ruptura de l’actual ordre democràtic autonòmic i monàrquic. Que cal desobeir i implementar la República Catalana. A Sabadell, Sant Quirze, Ripollet i Cerdanyola s’han ocupat ajuntaments. Sabadell, a hores d’ara, encara aguanta, i necessita gent que s’hi acosti de forma immediata per a garantir-ne la continuïtat. A Rubí, El Figaró, Santa Perpètua de la Mogoda i NouBarris s’han realitzat Àgores ciutadanes a les portes dels ajuntaments. Als diferents municipis s’ha lliurat al consistori municipal la carta elaborada pel CDR Tarragona exigint la implementació de la República. Tot plegat està tenint força repercussió a les xarxes socials. L’acció té un valor simbòlic important: la República, al cap i a la fi, som totes i tots nosaltres. I per això, necessitem institucions que recullin i duguin a terme les voluntats diverses de la ciutadania: aquesta és la base de la democràcia. L’1 d’octubre vam votar.

 

Please follow and like us:
0

Deixa un comentari

%d bloggers like this: