The National Scott: Merkel told Rajoy ‘Europe cannot accept’ police brutality during independence referendum Exclusive by Greg Russell @MediaNetScot


El síndic de greuges apunta que la intervenció directa de la cancellera alemanya va provocar un canvi de plans sobtat de la policia espanyola NACIÓ DIGITAL

Merkel told Rajoy ‘Europe cannot accept’ police brutality during independence referendum

Merkel va dir a Rajoy: “Europa no pot acceptar la brutalitat policial durant el referèndum d’independència

Rafael Ribo said they he had proof of a phone call from the German chancellor
Rafel Ribó diu que ell té prove de la trucada telefònica de la Cancellera Alemanya

El govern de MARIANO Rajoy va un bon grapat de lleis europees de drets humans amb la seva resposta violenta i “desproporcionada” el referèndum per la independència catalana de l’octubre, segons el Síndic de Greuges de Catalunya.

En exclusiva per The National, Rafael Ribo ha dit que hi ha proves que la cancellera alemanya, Angela Merkel, va trucar a Rajoy per dir-li que Europa no li agradava el que estava fent, ja que les imatges dels agents de la Policia Nacional espanyola colpejant votants, van copsar les pantalles de televisió al voltant del món.

“L’1 d’octubre, – quan la policia actuava brutalment -, Tenim la prova que Merkel va trucar a Rajoy dient que Europa no podia acceptar això”, ha dit.

“No tinc la cinta de la conversa, però de sobte al voltant de les dues-dues i mitja tot es va aturar.”

“La policia espanyola va començar a les nou en punt brutalment a diferents llocs del territori. A les 1-1:30 es va aturar absolutament sense cap motiu, perquè, si hagués volgut impedir la celebració del referèndum i hagués començat a les nou de la matinada, fins que els col.legis electorals tanquessin, i no s’aturant-se a la tarda.

“Es diu que Merkel va intervenir dient que” Europa no pot acceptar el que està fent a Catalunya “.

“És l’únic cas on tenim una connexió entre polítics europeus i espanyols”.

Ribo ha preparat un informe sobre la violació dels drets i llibertats fonamentals derivats de la “reacció de justícia penal” a l’1 d’octubre, i l’intervenció a Catalunya, que serà presentat dimarts a jutges de drets humans a Estrasburg.

Ha dit que l’ús “abusiu i desproporcionat” de presó preventiva aplicada a part dels consellers cesats i figures públiques del referèndum ha estat “potser la violació més flagrant dels drets fonamentals en tot aixó”.

Atès que el conflicte afecta els drets fonamentals, es necessita un diàleg constructiu per aconseguir una solució política.

Entre les seves recomanacions, Ribo va dir que era necessari “enfortir les garanties democràtiques” garantint drets i llibertats fonamentals, com ara la llibertat d’expressió, assemblea i demostració; i el conflicte polític a Catalunya s’ha d’abordar amb “una mínima intervenció criminal”.

Ha afegit: “Cal un restabliment complet de l’autogovern a Catalunya, sense intervenció en la seva administració, ni en les seves finances”.

Ribo ha dit que no hi ha cap motiu perquè els detinguts estiguessin a la presó : “És una gran injustícia, però estem parlant de la realitat i estan a la presó”.

La primera llei que se ha trencat el seu enpresoment a Madrid, en comptes d’institucions catalanes.

“Heu de ser jutjats per un jutge a prop i l’empresonament ha de ser dins el vostre propi territori … no hi ha cap raó per la qual no puguin estar al sistema penitenciari a Catalunya.

“La majoria d’ells tenen fills i fa dos setmanes els diputats del Consell d’Europa van dir que qualsevol detenció ha de prevaler els drets dels infants i els fills: tenen el dret de poder veure fàcilment la seva família.

“El primer que ha de fer el govern de Pedro Sanchez és traslladar els presos a les presons de Catalunya”, va dir.

El Síndic de greuges va dir que ni els càrrecs de rebel·lió ni de sedició van ser comesos a cap punt d’escrutini: “Ningú amb cap experiència legal enten el que van fer com un acte de rebel·lia i cap dels tribunals internacionals que han analitzat les peticions d’extradició han acceptat el cas per a la rebel·lió.

“La sedició és un aixecament tumultuós, i això no té res a veure amb la sedició”.

Ribo va afegir que Espanya també havia violat la llei relativa a la llibertat d’expressió política: “Un polític pot expressar qualsevol opinió que vulgui si són membres elegits: tenen llibertat d’expressió sota l’aixopluc de la carta dels drets humans.

“Al Parlament escocès podria declarar la república soviètica d’ Edimburg si volgués i no seria il·legal”.

Ribo ha dit que esperava que el nou fiscal general María José Segarra, que es considera com “progressista”, doni un nou cop d’ull als càrrecs per ajudar a disminuir el conflicte.

Veus Internacional
Please follow and like us:
0

One thought on “The National Scott: Merkel told Rajoy ‘Europe cannot accept’ police brutality during independence referendum Exclusive by Greg Russell @MediaNetScot

Deixa un comentari

%d bloggers like this: