[VÍDEO] Food Coop Barcelona: Vols ser un supermercat cooperatiu a Gràcia?

ParkSlopeFoodCoop

Projecció del documental Park Slope Food Coop

L’any 1973, 100 persones es van organitzar per posar en marxa el Park Slope Food Coop a Brooklyn, Nova York, un supermercat cooperatiu on comprar aliments de qualitat al millor preu possible. Actualment ja són 17.000 els socis que a canvi de treballar al supermercat 3 hores al mes, tenen dret a fer-hi la compra.

El documental de 2016 dirigit per Thomas Boothe explica com es va gestar aquesta iniciativa transformadora, el seu funcionament quotidià i les claus del seu èxit. Però el documental no es limita a explicar una història. L’energia positiva del projecte traspassa la pantalla, genera idees i desperta il·lusions i ja són uns quants els supermercats similars que han nascut gràcies a la pel·lícula.

Vols ser un supermercat cooperatiu a Gràcia?  

Aquesta és la pregunta que ens fa aquesta jove emprenedoria cooperativa de Food Coop Barcelona. Dilluns, 11 de juny  De les 19h a les 21.30 h en el Centre Cívic La Sedeta (C/Sicília, 321) – Barcelona, projectaran el documental  que ens presenta un supermercat cooperatiu de NY, com referent del model que volen seguir a la nostra capital. PARK SLOPE FOOD COOP, 782 Union Street Brooklyn, NY 11215.

La Trobada està organitzada per la Plataforma Gràcia On vas, el Grup impulsor Food Coop BCN i l’Ateneu Cooperatiu Coòpolis

 

Als Països Catalans, en concret a la ciutat de València també trobem un altre referent germà: Som Alimentació.

Logo

Un establiment de prop 300m2 i 1000 referències que va fundarse el 17 de setembre de l’any passat (2017).


El cooperativisme té llarga tradició a Catalunya, es data entre les primeres la Companyia Fabril de Teixidors a mà de Barcelona que inicià la seva activitat el 1842. Agricoles, ramaderes, laborals, actualment comptem amb 4.779 cooperatives de tota mena de sectors i segur que molt aviat Food Coop Barcelona farà la 4780 i així ho desitgem.

Imaginem un Food Coop a Gràcia

La força de la inspiració del Food Coop de Brooklyn ja ha començat a materialitzar-se a casa nostra. El passat 15 de març, el grup impulsor d’un supermercat cooperatiu per a Barcelona va reunir a les Cotxeres de Sants unes 250 persones interessades en el projecte. Des d’aleshores hem començat a treballar amb
LabCoop per definir aspectes organitzatius i els següents passos a seguir per avançar en el projecte.

També han entrat en contacte amb la Plataforma Gràcia cap a on vas que reivindica un model de barri on la qualitat de vida del veïnat importi més que els interessos econòmics. Plegats estan imaginant i estudiant la possibilitat de fer realitat un supermercat cooperatiu a Gràcia.

La Revolució Food Coop s’esten arreu El Park Slope Food Coop de Nova York està creant escola i ja són unes quantes les ciutats que compten amb supermercats cooperatius i no lucratius. Per exemple La louve a París, el Bees Coop a Brusel·les, o el Camila a Bolonya entre d’altres.

“Mai dubtis que un petit grup de ciutadans compromesos pot canviar el món”
Margarret Mead

Poc queda ja a afegir, pregunta ja ens l’han fet, el programa el tenim clar i estem tots convidats, així aquí us deixem com arribar per no tenir cap excusa. Us esperem a totes i tots!

Empreses puntCAT | Economia social

Els trobareu a: TWITTER FACEBOOK i TELEGRAM

Please follow and like us:
0

Deixa un comentari

%d bloggers like this: