El domini .cat es fidelitza i s’internacionalitza – L’Observatori puntCAT @puntcat

L’Observatori puntCAT

Coincidint amb el Dia Mundial d’Internet (17 de maig de 2018), la Fundació puntCAT va presentar l’Observatori anual del domini .cat. Aquest estudi és una anàlisi infogràfica de les dades més rellevants del domini durant el darrer any i permet comparar l’evolució del .cat des del 2007, any de la seva creació.

Creixement domini .cat | Fundació puntCAT

Enguany el domini .cat ja suma 107.652 dominis distribuïts en més de 90 països d’arreu del món La fidelització del .cat augmenta i 8 de cada 10 dominis renoven
En motiu del Dia Mundial d’Internet també es llança JA.CAT, l’escurçador d’adreces web en català

L’estudi es va presentar a Barcelona davant dels principals actors del .cat (Patronat de la Fundació, registradors, l’Administració, entitats del sector, entre d’altres).

Durant la presentació, Saül Gordillo, patró de la Fundació puntCAT en representació de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, va destacar que “el darrer any hem viscut una etapa de canvis i esdeveniments que no han permès gaudir d’ estabilitat a la Fundació. Els successius manaments judicials per part de l’Estat Espanyol, escorcolls policials, entre d’altres, han dificultat el dia a dia al puntCAT”.

La Fundació puntCAT i el 155

I és que la Fundació puntCAT ha viscut un any d’excepcionalitat. Tot es remunta el passat 15 de setembre quan Agents de la Guàrdia Civil es van personar a la Fundació fent entrega d’un ofici del Jutjat d’Instrucció Núm. 13 de Barcelona.

Aquest ofici demanava el tancament d’un llistat de webs relatives al referèndum de l’1 d’octubre. Ja el 20 de setembre, la Guardia Civil registrà i escorcollà les oficines de la Fundació puntCAT. Aquest dia, van detenir a un membre de l’equip, “fet inèdit a la història del .cat i a la història de la internet lliure”, apunta Manel Sanromà, director de la Fundació puntCAT.

Actualment el puntCAT segueix amb procediments judicials per part de la Guardia Civil. Malgrat aquesta difícil etapa, també cal destacar molt bones dades que reflecteixen el nivell de maduresa del domini. La taxa de renovació del .cat ha incrementat i ha permès consolidar-lo. A nivell espanyol i internacional també s’ha incrementat notòriament, passant d’un 5% a un 12% de dominis que es troben fora del territori de parla catalana.

Fundació puntCAT i Dinahosting

Logo

 

Coincidint amb la presentació, la Fundació puntCAT, juntament amb Dinahosting, ha llançat l’escurçador d’URLs “JA.CAT”. Aquest escurçador en català és una eina útil i gratuïta per retallar i personalitzar adreces web. El País Basc i Galícia ja el tenen: labur.eus i i.gal. És tan simple com escriure la teva adreça a l’escurçador i en segons obtens una nova versió del link però molt més curt.

ja.cat

També s’ha presentat el llançament de VA.CAT, el servei gratuït d’intercanvi d’arxius. Aquest servei entrarà en funcionament el proper 31 de maig.

logo

Esterem atents a les promocions i ofertes de la Fundació.

Empreses puntCAT | Veus de Catalunya

Observatori complet a: Fundació.cat l’Observatori

Inici

Please follow and like us:
0

Deixa un comentari

%d bloggers like this: