Butlletí Som Energia. Comercialitzadora 100% renovable, com sempre

Any 2017: Som Energia, comercialitzadora 100% renovable, com sempre

[También en: Castellano]Com cada any des que vam començar a comercialitzar, Som Energia ha estat etiquetada com a comercialitzadora verda (100% renovable) per part de la CNMC (Comisión Nacional de los Mercados y la Competencia).

Per a aquest tràmit, que es realitza anualment, necessitem la col·laboració d’empreses productores renovables que ens transfereixen els seus certificats de garantia d’origen (GdO) corresponents a la seva producció durant l’any 2017. Si hi sumem la nostra pròpia producció, a partir de les nostres instal·lacions de generació, hem recollit suficient energia verda per a la nostra classificació. Fins i tot molta més de la necessària!

Hem procurat també cercar productors que ens permetin obtenir certificats d’una varietat de fonts renovables que s’ajustin millor al model renovable en què creiem, aquell que s’ha de basar en diferents tipologies de fonts energètiques (solar fotovoltaica, eòlica, hidràulica, biomassa, etc.). Creiem que és important mostrar l’origen d’aquesta producció d’electricitat renovable i també amb qui hem col·laborat per aconseguir aquests certificats, per posar en valor aquest sistema de certificació que actualment usem.

Detall de l’origen de l’energia comercialitzada per la cooperativa el 2017

 

En aquesta ocasió, hem continuat gaudint de col·laboracions molt apreciades i amb qui fa temps que col·laborem (Ecooo, Eòlica del Perelló, Enervent, Electra Mestral, i de socis i sòcies de la cooperativa que tenen instal·lacions renovables que injecten a la xarxa) Enguany també hem incorporat noves relacions (Tecnohuertas i ACT) que, en cas de mantenir-se els anys següents, ens poden garantir el manteniment de la classe A (100% renovable).

Detall de la procedència dels certificats d’origen de l’any 2017

I també ens alegra veure com augmenta la quantitat de certificats provinents de les nostres plantes de generació. Si mirem l’aportació de l’any 2017 respecte a l’any anterior, la generació pròpia s’ha incrementat un 32%, i ha passat de 6.360 MWh a 8.400 MWh.

Més informació:

Amb aquesta informació, que facilita anualment la CNMC, podem observar que la generació d’energia renovable registra la pitjor dada dels darrers 5 anys. En concret, entre 2016 i 2017 la reducció de la generació renovable ha estat de quasi el 8%. Això s’ha degut, principalment, al fet que el 2017 va ser un any amb poc recurs hídric, una situació que ha fet incrementar la generació a partir de recursos fòssils com el carbó, el gas natural o el fuel.

Elaboració pròpia. Font: CNMC


És per això que volem continuar treballant per construir una eina de transformació del model energètic cap a allò que ens convé a tots i totes: les renovables, l’eficiència i estalvi energètics i un paper rellevant de la ciutadania per assolir-ho.

Empreses punt CAT | Veus de Catalunya

 

Please follow and like us:
0

Deixa un comentari

%d bloggers like this: