der Freitag: Katalonien wird nicht aufgeben!

Katalonien wird nicht aufgeben!

Catalunya no es rendirà!

“La democràcia no pot deixar criminals al govern”. Com a criminals o crims titlla Isglésias, a qui el ” mon del dret” acusa  com a “traïdor als treballadors”  per la compra d’un xalet,  no a  l’aplicació d’inconstitucionalitat de l’article 155 a Catalunya, les obstaculitzacions  del govern centrals pel règim Rajoy o el seus titelles juridics o els “càrrecs de terrorisme” insostenibles contra els agents civils del moviment d’independència, sino a  l’escàndol de corrupció (“Operació Gürtel”), en la qual el PP de Rajoy està involucrada des de fa anys. i ara arriba la sentencia de l’Audiencia National : “el tribunal considera com provat que el PP ha cobrat entre 1999 i 2005 desenes de milions en suborns a canvi de l’adjudicació de contractes públics d’empreses preferentes.. l’extresorer Luis Bárcenas ha d’anar rera reixes 33 anys , l’empresari i cap de la xarxa de corrupció Francisco Correa durant 51 anys. Més polítics del PP – inclosos  alcaldes, eren sentenciats de 14 a més de 30 anys de presó. El PP ha de pagar 245.000 euros en multes. El mateix Rajoy va declarar el passat mes de juliol com a testimoni.

És un cop dur per a Rajoy. Encara el dimecres tenia tots els motius per celebracions. Després d’una llarga lluita, el parlament havia aprovat el nou pressupost amb un vot. Amb aixo Rajoy havia creat les bases per mantenir-se al càrrec fins al final de la legislatura a finals de 2020. Ni 24 hores despres va arribar la sentencia del cas Gürtel.”Llegiu més aquí que Sánchez ho vol provar

Ralf Streck en el seu article de Telepolis: “Ara, fins i tot la Cort Nacional ha descobert que Rajoys PP ha operava segons un sistema “sistema eficient de corrupció institucional “,  que es coneixia feia molt de temps, incloent Merkel. Per primera vegada a Espanya, un partit va ser condemnat per aprofitar-se dels diners de la corrupcio. I és per això que els socialdemòcrates (PSOE) volen ara enderrocar a Rajoy i al seu PP, al cual van portar al poder contra totes les promeses electorals el 2016.

Ara, el partit de Pedro Sánchez ha de retirar el suport al PP i, per tant, ha presentat el divendres una mocio de confiança al Parlament de Madrid. En roda de premsa, després d’una reunió extraordinària del seu partit, Sánchez va declarar que l’objectiu era “formar un govern del PSOE” per “recuperar la dignitat de la nostra democràcia” i restaurar les “regles del joc” netes i aconseguir treure Espanya del “fangs de la corrupció”. , Els col·legues del partit de Rajoy van participar “dopats” a les eleccions. De fet, en el  judici, el Tribunal va considerar que el PP tenia almenys des de 1989 un fons de diners negre (caixa B). Amb aquests diners el PP es va finançar Va il·legalmenti també va poder utilitzar diners negre en les seves campanyes electorals sense cap control “. Audiencia nacional: Rajoy’s PP ha operat un” sistema eficient de corrupció institucional “

En aquest context Sánchez s’aprofita  l’oportunitat i parla d’eleccions necessàries, per treure Espanya fora de la posició inestable sota el seu govern, aquestes son  les seves expectatives. Podia fer que la factura sense l’hosteler. “Sánchez, que té només 85 dels 176 diputats necessaris, es trova en una situacio apretada.  Si  vol els vots  de Cs, ha de programar eleccions  aviat.  En les enquestes actuals, aquesta seria la fi dels seus somnis de govern. Sánchez podría obtenir la majoria absoluta   fins i tot sense Cs, però només si és  elegits per tots els membres excepte els del PP i Cs. L’alternativa d’esquerra dels de Podem de Pablo Iglesias ha promès el seu suport. Sanchez, però, necessitaria els vots del partit governant al país Basc PNB (PNB) i sobre tot el suport de tots els partits catalans que lluiten per la independència de la seva regió. PNB ha aprovat aquest dimecres els pressupostos de Rajoy. Si  ara ha canviat d’opinió i li nega el soport a Rajoy s’haura de veure.

Els partits catalans, el PdeCAT de l’ex primer ministre de Catalunya, Carles Puigdemont, que espera la seva extradició a Alemanya, i l’ERC de l’ex viceprimer ministre Oriol Junqueras, que esta detingut des de novembre, han afirmat reiteradament el seu suport a un vot de confiança per reemplaçar a Rajoy. Però aquesta aliança, amb l’ambient caldejat per la qüestio catalana, podria fer malbé la popularitat dels socialistes. I d’això, pel seu torn, Cs en particular, treuria profit.  Sánchez ho vol probar

La victòria electoral dels Cs d’extrema dreta (ciutadans) no és poc probable en noves eleccions. El cap dels ciutadans, Rivera, va llançar fa uns diez una ofensiva ultranacionalistatamb el lema “Jo només veig espanyols”, amb trets típics d’un “clasicismo” feixista:

Albert Rivera auf via Twitter: Recorrent Espanya jo no veig treballadors o empresaris; veig espanyols; no veig a joves o grans, veig espanyols Ja és aquí la # EspañaCiudadana! Uneix-te! “Recorrent Espanya jo no veig treballadors o empresaris; veig espanyols, no veig a joves o grans, veig espanyols Ja és aquí la # EspañaCiudadana! Uneix-te!”.

Al partit de Ciutadans sel’s atribuieix  una actitud populista de dretes, al que Lluís Martell caracteritza de la següent manera: “Mentrestant, Ciutatans s’ha convertit del” enigma sociològic “en un fet politic amb  més poder que la nova esquerra i la vella dreta desitgen a Espanya a principis de 2018: momentum i la simpatia d’un gir cap a l’esquerra s’ha esvait i el país es dirigeix cap a la dreta -i no el Partit Popular-, sino  ciutadans lideren aquesta reversió de la tendència conservadora. Aquesta és la nova tendència que ha catalizat el conflicte català. Per a molts espanyols l’ independencia era i continua essent – una qüestió d’identitat. El separatisme amenaça el que un és, i al que un se sent que pertany.

Com cuan Suárez va portar el país a una nova era després de Franco, Rivera vol completar la inacabada modernització  d’Espanya a la seva fi.

Això encara continua sent el reclam d’un partit que encara no governa enlloc, en cap regió. Com Ciutadans, si alguna vegada arriba el moment, fa  política , segueix sent incert. El seu programa apunta a duríssimes reformes neoliberals. El “contracte laboral estàndard” proposat per Rivera restringiria o aprofundia la precarietat de la vida dels treballadors? La política en temps inquietants com els que corren no es basa en programes, sinó en anhels i temors. La cúpula de Ciutatans sap despertar els dos. El seu liberalisme està dirigit només als elements essencials: el poder “.

Per a mi, “Podemos de la dreta” o els Ciutadans amb la seva opcio radical d’identit és un partit feixista molt comparable amb l’Afd a Alemanya. L’AfD també te anhels d’identitat: “Alemanya primer” (Gauland). A AfD Nora Berneis, portaveu de l’aliança “Stop Hate – Stop la  AfD !:

“No diria que l’AfD en general és un partit feixista, però es pot dir que l’AfD és el partit dels feixistes, a diferència dels racistes burgesos que només apunten a les majories parlamentàries, els nazis volen l’estat des de dins i prendre el carrer i convertir-lo en un règim feixista “. AfD: Partei der Faschisten”

Sobre l’anomenada socialdemocràcia espanyola i el seu paper sense glòria en conflicte Catalunya he compilat en aquest post “Catalunya mou – i el PSOE? alguns fets. PSOE (PP i Cs)  defensen amb la seva aprovació, el pacte constitucional d’Espanya ‘No només el” règim de 1978 “, més aviat,  el PSOE de Sánchez es mostra en  “competicio d’identitat” amb el partit d’extrema dreta Ciutadans a ser una millor guardiana d’una nació’ indivisible ‘, que pel que sembla vol guanyar punts  amb els votants  en lloc de amb programática reformista d’esquerres ,programática popular ultranacionalista.

En resum: El PSOE ha jugat una oposició política – expresat suaument- un paper feble i té, al meu entendre, no ofereix en unes  noves eleccións ninguna  alternativa real esquerra. Un desplaçament a l’esquerra Kräfteverhälnisses del poder social estava ja es va ometre el 2016 – i en vista a unes  eleccions, no veig un “govern exitos d’esquerra seguint el model portuguès” ni de bon troç. Al contrari. La tendència  europea cap a la dreta continuarà amb o sense PSOE a Espanya.

Ya en un article una mica mes vell, he relatat la “caça” del règim de Rajoy  amb la “Llei Mordassa” en els crítics antisistema d’ esquerres “Els representants legals guardians  d’ideología del govern central post-Franco a Madrid al raper mallorqui Valtonyc condemnat a tres anys i mig de presó sense llibertat condicional” La seva ofensa: havia rapejat contra la policia, la monarquia i els polítics corruptes. El veredicte: haver “glorificat les organitzacions terroristes d’ETA i Grapo”. El nomenament d’expressió i la llibertat artística no va ajudar a Valtonyc en res “.

Aquest no és un cas aïllat. Reiner Wandler ha observat casos similars a Espanya: “Amb Pablo Hasel hi ha un altre  raper molt conegut davant del jutge. També a ell l’acusen de “glorificació del terrorisme .” d’Insultar a l’ autoritat ” l’ acusan. Ell diu a Twitter,  que la policía son “assassins i mercenmaris” i acusa la paramilitar Guàrdia Civil de tortura –tal com  han fet  les organitzacions de drets humans i jutges europeus “. Catalunya no es rendirà!

Ara Valtonyc va fugir a Bèlgica – i immediatament es buscat per una ordre internacional de detenció:

“Valtonyc pretén donar a conèixer a Europa que la situació a Espanya és cada vegada més greu, on els periodistes estan de dol fa  setmanes per protestar contra la” manipulació de la radiodifusió pública,ara que fins i tot els jutges i els fiscals fan vaga junts per per protestar contra la interferència política i perquè volen “enfortir la independencia judicial.

El seu cas ajudarà , així com la situació de Carles Puigdemont a Alemanya, a fer visible  el  greu dèficits democràtic al país. En el cas de Valtonyc qüestiona fins i tot  l’alcaldessa de la ciutat de Barcelona , si Espanya segueix sent una democràcia: “Un país en el que han de fugir els artistes, per no ser empresonat per les letres de les seves cançons, és un país on es viola la llibertat d’expressió i on la democràcia està en joc “va dir la politicament orientada a l’esquerrà Ada Colau a través de Twitter.” Continuar llegint aquí Espanya té un nou refugiat amb el raper Valtonyc

Fins i tot el ZDF informa d’atacs massius pel règim de Rajoy sobre la llibertat d’expressió d’opinio i  premsa. Per ampliar, aquesta contribució recomanable, encara que curta, que encara està disponible fins al 2019: censura a la televisió espanyola. Fins i tot avui, els presentadors del canal espanyol TVE apareixen en negre. Els periodistes de l’emissora pública acusen al govern de censurar les seves contribucions.

Però també els juristes espanyols es defensen contra la constant intervenció política al poder judicial, així com la manca de fons i, per tant, entrar a l’estand per segona vegada, escriu Ralf Streck. A més, diu en un altre lloc:

La politització, descriu Ignacio González Vega, portaveu dels “Jutges per a la Democràcia”, per exemple, que per al nomenament en el Consell del Consell de Justícia no es compta amb la capacitat, sinó la “proximitat ideològica” al govern.

Això és encara pitjor en el cas del nomenament de jutges del Tribunal Constitucional. Només al Senat, en el qual el PP té una majoria absoluta amb nomes  el 33% dels vots, nomena 4 dels 12 jutges, 2 els nomena el govern directament i assegura efectivament  la majoria del govern en un tribunal totalment polititzat. Per no cremar res, el Consell de Control, que també està dominat pel govern, nomena dos jutges, el que significa que pràcticament no hi ha cap tribunal constitucional sinó un tribunal de govern. Per tant, no  sorprenen els veredictes de la cort, que sempre te un rifle a peu (sempre esta preparat), si el govern vol,  decideix en poques hores i fins i tot  imposa mesures que ningú ha demanat,  per aconseguir l’objectiu d’una denúncia del govern, sense decidir sobre un supòsit.

La convocatòria de vaga no es referia explícitament al conflicte de Catalunya. Tanmateix, és obvi que, en els últims mesos, el govern ha explotat el poder judicial. Els trucs per  esquivar les lleis o doblegar-les, que impedeixen que es posin en pràctica els resultats electorals, han estat criticats per molts experts constitucionals,. Més de 650 juristes de tota la nació espanyola ja havien escrit al Consell d’Europa per denunciar la “judicalitzacio” de la política espanyola i “violacions greus dels drets i llibertats”. El professor Joaquín Urías parla fins i tot d’un “cop d’estat silenciós”, ja que fins i tot la formació d’un govern s’evita preventivament, perquè als unionistes de Madrid, no els hi están be els ministres catalàns .“Per què els jutges i fiscals a Espanya tornen a atacar

Finalment, sobre la situació política a Catalunya sota el govern Torra un informe de Ralf Streck: “Tot i que es va decidir al Senat a la tardor que l’article constitucional 155 coincideix de forma automàtica amb un nou govern, el PP, el PSOE i els Ciutadans volen obtenir més de conjunt.

L’estat d’emergència a Catalunya ha de seguir mantenint-se, tot i que Catalunya ha format un govern. De fet, el Partit Popular (PP) de Mariano Rajoy, amb els socialdemòcrates (PSOE) i els ciutadans de dretes (ciutadans), va decidir la darrera tardor que l’article 155 s’hagués de revocar automàticament amb la formació d’un govern a Catalunya. Però també a Espanya, que s’està allunyant d’una democràcia formal, ningú vol detenir-se per la impossibilitat d’impedir la inauguració de Quim Torra la setmana passada.

Joaquín Urías, professor de dret constitucional, parla d’un cop d’estat “(legal)”. L’andalús, que fins ara va descriure l’acció contra els catalans com un “bypass dret” i veu clarament els antecedents polítics darrere les últimes decisions legals que parla en una publicació del diari espanyol eldiario.es d’una “gran estafa”. La decisió sobre el nomenament dels ministres és “política” i es manté “només per al nou president”. “L’únic motiu darrere d’aquest frau és que el govern central vol mantenir indefinidament la situació excepcional sobre l’article 155”. Tot i que el Senat ha declarat explícitament quan ha d’acabar la situació excepcional, manté el govern perquè l’ajuda políticament, escriu Urías.

Referint-se a la comunicació governamental esmentada anteriorment, el professor de la Universitat de Sevilla continua que “el Govern de Mariano Rajoy està en desobediència a la Constitució i al Senat”. Es reclamen “competències il·legals” que no es deuen al govern de Madrid. Espanya és portat a un “abisme legal” de dimensions incalculables. “El pitjor de tot, això es fa amb el suport dels partits que es diuen partits constitucionals, però que legitimen aquesta ruptura amb la constitució”. Urías parla d’un “dia trist” per a la constitució. Llegir més aquí “Silent coup d’état a Espanya”

* L’article Streck també va ser inclòs al diari ” El Nacional Cat “: Primeres alertes a Alemanya: ” Golpe de estado silencioso en España”, diu ‘Telepolis’

Traduït per Bettina Suhr

Please follow and like us:
0

Deixa un comentari

%d bloggers like this: