The New York Times: Spanish Ruling Party Fined in Major Corruption Case

Spanish Ruling Party Fined in Major Corruption Case

Al Partit al Govern d’Espanya condemnat en el més gran cas de corrupció

Per The Associated Press – 24 de maig de 2018


MADRID: La condemna de més de dues dotzenes d’empresaris i funcionaris espanyols en un important escàndol de corrupció va provocar, ahir dijous, una gran agitació política, després que el tribunal dictaminés que el partit del govern del país s’havia beneficiat de la trama més grossa de suborns per contractes, en quatre dècades de govern democràtic.

La decisió del Tribunal Nacional és un cop important per al partit popular del primer ministre espanyol, Mariano Rajoy, que ha estat multat amb 245.000 euros (287.000 dòlars EUA) per l’exercici il·legal existent entre 1999 i 2005. Aquesta és la primera condemna dictada contra un partit polític espanyol.

El líder del partit dels ciutadans, que fins havia fet costat al PP al congrés, va anunciar que el seu partit consideraria revisar el seu suport, afirmant que la decisió judicial del dijous “ho canvia tot”.

“La situació és greu perquè els espanyols mereixen estabilitat, però també purga política”, va dir Albert Rivera.

Please follow and like us:
0

Deixa un comentari

%d bloggers like this: