Descobrir: Concurs -El monument favorit dels catalans 2018 @som_cultura

El monument favorit dels catalans 2018

I els 12 monuments escollits són…

Monestir de Ripoll
Monestir de Ripol
Muralles de Montblanc
Muralles de Montblanc
Poblat ibèric d'Ullastret
Poblat ibèric d’Ullastret
Drassanes Reials de Barcelona
Drassanes Reials de Barcelona
Castell de Mur
Castell de Mur
Sant Pere de Rodes
Monestir de Sant Pere de Rodes
Castell de Montsoriu
Castell de Montsoriu
Cartoixa d'Escaladei
Cartoixa d’Escaladei
Monestir de Santa Maria de Vallbona
Monestir de Santa Maria de Vallbona
Vapor Aymerich de Terrassa
Vapor Aymerich de Terrassa
Poble vell de Corbera d'Ebre
Poble vell de Corbera d’Ebre
Monestir Sant Cugat Valles
Monestir Sant Cugat Valles

Com funciona el concurs:

La revista DESCOBRIR vol que votis en la tria del monument favorit de Catalunya. Com que el país presumeix d’un patrimoni fora de sèrie, farem, gràcies a la col·laboració de la ciutadania i d’una comissió d’experts, una selecció dels 12 monuments finalistes, triats entre les aportacions dels participants. Es publicaran dijous 12 d’abril, un cop acabada la primera fase del concurs.

Bases

  1. El concurs La revista DESCOBRIR organitza entre el 5 d’abril i el 10 de maig un concurs popular en què els catalans votaran a través del web monumentfavorit.descobrir.cat el seu monument favorit entre 12 elements patrimonials, dels quals 2 seran aportats pels participants i 10 seran seleccionats per una comissió d’experts formada per historiadors i historiadors de l’art.
  2. Quina és la dinàmica del concurs?El concurs per triar el monument favorit dels catalans es posarà en marxa al web monumentfavorit.descobrir.cat el 5 d’abril. La primera fase, que s’allarga fins a l’11 d’abril a les 23.59 hores, és una crida popular, en què els participants poden dir quin monument volen que entri en el concurs a través d’un formulari del web.Es poden proposar un o més elements patrimonials d’arreu dels territoris de parla catalana. Queden exclosos del concurs el Turó de la Seu Vella i el castell de Cardona, monuments guanyadors de les edicions del 2016 i el 2017, respectivament.Els 2 monuments més proposats durant la crida popular passaran directament a la llista dels 12 finalistes. Els altres 10 finalistes els triarà una comissió d’experts en història, arqueologia i art. Els 12 monuments finalistes es donaran a conèixer el 12 d’abril.Entre el 12 i el 19 d’abril, es pot votar qualsevol dels 12 monuments finalistes. Els 8 que obtinguin menys vots quedaran eliminats.A partir del 19 d’abril, i durant dues setmanes consecutives, tindran lloc les semifinals entre els 4 monuments més votats en la fase anterior. En la primera (del 19 al 26 d’abril), el primer classificat es batrà en duel contra el quart. En la segona (del 26 d’abril al 3 de maig), es batran el segon i el tercer.El combat decisiu, la gran final monumental, durarà una setmana i es resoldrà el dijous 10 de maig, dia en què acaba el concurs i se sabrà, gràcies a les votacions populars, quin és el monument favorit dels catalans.
  3. Com es trien els monuments finalistes?En col·laboració amb l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura, la revista DESCOBRIR reuneix una comissió d’experts en història i art que tria els monuments finalistes, tot tenint en compte el seu valor com a icona i la seva petjada en l’art i la història.Aquesta comissió d’experts està formada per: Isabel Rodà, catedràtica d’Arqueologia a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB); Teresa Sala, professora d’Història de l’Art Modern i Contemporani a la Universitat de Barcelona (UB); Imma Lorés, professora d’Història de l’Art Medieval a la Universitat de Lleida (UdL); José Enrique Ruiz-Domènec, catedràtic d’Història Medieval a la UAB; Àngel Casals, professor d’Història Moderna a la UB; Marina Miquel, cap de l’Àrea de Monuments i Jaciments de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural; Joan Morales, director de la revista DESCOBRIR, i Jordi Creus, historiador i editor de la revista SÀPIENS.Resta de condicions de les bases
  4. Participació
  5. Reclamació de premis
  6. Canvis i modificacions
  7. Publicació dels noms dels guanyadors/es

Please follow and like us:
0

Deixa un comentari

%d bloggers like this: