BBC: Spain Catalonia: Five separatist leaders detained

Spain Catalonia: Five separatist leaders detained

 Catalunya: cinc líders independentistes detinguts

Un jutge de la Cort Suprema espanyola ha ordenat la detenció de cinc líders independentistes catalans, inclòs el darrer candidat a la presidència de la Generalitat, sense fiança pendent de judici.

Els dirigents són acusats de rebel·lió, juntament amb uns altres vuit, per la seva implicació en el procés per la independència.

El jutge ha dit que hi havia el risc que tots cinc poguessin fugir.

Dos dels líders independentistes que volen les autoritats espanyoles es troben a l’exili autoimposat a Bèlgica i Suïssa.

Les últimes detencions posen en dubte una segona votació al Parlament de Catalunya, previst per dissabte, sobre si s’ha d’investir Jordi Turull, que ja ha ingressat a la presó, com a president regional.

En total, 25 independentistes han estat acusats de sedició, rebel·lió, malversació i altres delictes. Ells denegen totes les acusacions.

L’acció judicial escalada contra els independentistes arriba després del referèndum d’independència de Catalunya el mes d’octubre, que els tribunals espanyols van declarar il·legal.

 

Què serà el següent per al moviment independentista de Catalunya?

Danny Aeberhard, editor regional d’Europa

Aquest és el repte més difícil fins ara per al moviment independentista català. Gairebé tot el lideratge en ple s’enfronta a una gran lluita legal.

Les resolucions judicials han provocat una resposta enrabiada dels independentistes catalans i milers de persones han sortit al carrer a manifestar-se.

Un dels acusats -el destituït president del Govern de Catalunya, Carles Puigdemont- ha parlat d’una Espanya antidemocràtica i una vergonya per Europa. S’ha reactivat l’ordre de detenció europea contra ell i uns altres cinc exiliats autoimposats.

Traduït per Anna @annuskaodena

 

Please follow and like us:
0

Deixa un comentari

%d bloggers like this: