Fira de la cervesa de Begues

Parafrasejant a la inversa la preclara dita de la Sin City de Nevada: “El que passa a Begues, ha de sortir de Begues”. Ens referim a la 6a Fira de la Cervesa Artesana, organitzada per Begues Beer Town, que se celebrarà el dissabte 28 d’abril (d’11:00h a 23:00h), a la Plaça de l’Ateneu de Begues. Una fira en la que tastarem moltes cerveses, i no precisament de les industrials, si no artesanes. Una trobada en la qual també podrem gaudir de música en directe, amb les actuacions de Catfolkin, La Birra Band, Senyors dels Llamps, Quatreros… Vuit cerveseres, i també un Food Truck per fer passar la gana i de passada fer coixí. Cerveseres que ens oferiran les seves preuades elaboracions artesanes, amb nous sabors, i que ens informaran sobre els processos d’elaboració d’aquest producte líquid tan venerat. No és casualitat que la Fira de Begues sigui molt i molt especial, ja que les restes de la considerada cervesa més antiga d’Europa van ser descobertes en el seu terme, a la cova de Can Sadurní de la serra de Montau, un punt de trobada del període neolític en el qual, fa més de 6000 anys, se celebraven relacions socials, ben possiblement de caràcter ritual, i amb cervesa. A l’excavació, els investigadors van trobar restes d’oxalats i fitòlits d’ordi en un fragment de gerra; una troballa a partir de la qual van deduir que es tractava de residus de fermentació de cervesa. El proper 28 d’abril, doncs, reprenguem la connexió social d’aquelles gents del neolític; potser no amb un esperit ritual, però sí de manera decididament festiva i musical, tastant cerveses artesanes de gran qualitat i descobrint-ne nous sabors.

Albert Dites i Dites

 

Please follow and like us:
0

Deixa un comentari

%d bloggers like this: