Celler Oller del Mas – A una família amb segles d’història, no “sereu Mai a temps” de derrotar-la @OllerdelMas

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

A una família amb segles d’història, no “sereu Mai a temps” de derrotar-la

El dimarts passat dia 20 un altre negoci de casa nostra va patir boicot per part d’una associació espanyolista. Somatemps

El Celler Oller del Mas, al Bages. Guanyadors de la Millor Experiència Enoturística el 2016 per la Generalitat de Catalunya.

La família Margenat són els hereus d’una part única de Catalunya. L’Heretat Oller del Mas té més de 1000 anys d’història. Vinyes mil·lenàries al voltant d’un castell medieval originari del segle X i restaurat totalment entre 1981 i 2008. La història dels Oller la formen cavallers, nobles, religiosos i mestres artesans que han sigut testimonis del pas de personatges històrics com Ignasi de Loiola, en el seu pelegrinatge fins a Jerusalem, al segle XVI.

Vetllen un indret privilegiat. Amb amor per les seves arrels familiars, pel Medi Ambient i un ferm compromís amb el Territori i la feina ben feta. L’Oller del Mas forma part de la Denominació d’origen Pla de Bages. Una zona màgica bressolada per muntanyes com Montserrat i el Parc Natural de Sant Llorenç. Els Margenat, com els mateixos diuen, són “fills d’una terra de vi”

Un vi 100% ecològic, que neix de vinyes amb tècniques certificades pel Consell Català de Producció Agrària Ecològica.

Amb tanta cura que Oller del Mas té el certificat petjada de carboni. És el primer celler de Catalunya i el tercer de tot el món en les emissions més baixes de carboni (0,7 grams per litre).

….de volta a l’origen

Mireu aquest vídeo per conèixer Oller del Mas. Enamora i serveix de lliçó per continuar endavant amb la filosofia de la tradició i cultura catalana. Per l’amor amb el qual toquen i treballen la seva terra. Preservant la seva història mil·lenària amb la vista posada al futur.

A persones així, com en Frank Margenat, propietari d’Oller del Mas, 36a generació al capdavant, res els pot fer ombra, res pot enfosquir l’amor i passió que posen en el que fan.

Pels segles dels segles.

Això és Oller del Mas, la feina real, i el que us explicaré a continuació és només “l’anècdota”.


Tot va començar quan la Laia Puig, gerent i responsable de comunicació d’Oller del Mas va veure publicada una notícia a Nació Manresa. Al tuit s’anunciava que el Celler acolliria la festa d’aniversari de la formació d’extrema dreta SomaTemps.

És així com la Laia va descobrir que la reserva que teòricament havia fet un particular per un “Acte Acadèmic” amb dinar era en realitat la festa d’aniversari d’aquesta formació.

La Laia explica a VeusxCat que, en cap moment va ser anomenada l’associació real per la persona que va fer la reserva.

“Va ser una reserva feta a títol individual. Si ho hagués mencionat ja ho hauria gestionat d’una altra manera. Però el que no em va agradat és que m’enganyessin, que m’ho amaguessin”

Just aquells díes teniem espais ocupats per la Marxa dels Pelegrins. Acte anual que organitza l’Ajuntament de Manresa amb més de 700 participants, esdeveniment clarament incompatible amb cap acte polític”

”Hem llogat els nostres espais a organitzacions polìtiques, ERC i molt anteriorment al PSOE i mai hem tingut cap problema. Sempre s’han identificat, per què ells no? Per què ho van fer d’amagat?”

Oller del Mas va informar a l’associació i li va retornar els diners de la reserva. Seguidament, NacioManresa publica com Somatemps havia intentat fer la reserva sense identificar-se.

Al propi Twitter del Celler s’expliquen així:

La formació d’extrema dreta @hisomatemps intenta contractar l’ @OllerdelMas, però se’n du carbasses

El resultat, l’associació contrariada “estudia querellar-se contra Oller del Mas perquè “podria significar un delicte d’odi punible”. Què hem de dir….

A Oller del Mas no han rebut cap notificació. Fora de les molèsties pels comentaris a les xarxes, saben que això durarà dos dies i no li donen més importància.

La Laia, una persona exquisidament educada i amable dona les gràcies a tots els que s’han sentit amoïnats per les possibles molèsties i vol traslladar a tothom que ells seguiran fent la feina com fins ara. Estimant i cuidant les seves vinyes i el seu negoci com fa la seva família des de fa 1000 anys.

A VeusxCat li agraïm l’amabilitat i el compromís. No dubteu en visitar Oller del Mas. Aquest Celler ple d’història on la natura, la cultura i la gastronomia et faran formar part del que és l’essència de Catalunya.

 

Dew Republicada

 

Please follow and like us:
0

One thought on “Celler Oller del Mas – A una família amb segles d’història, no “sereu Mai a temps” de derrotar-la @OllerdelMas

Deixa un comentari

%d bloggers like this: