The Washington Post: The Latest: Thursday vote set on picking Catalonia’s leader

The Latest: Thursday vote set on picking Catalonia’s leader Darreres Notícies: Votació dijous per a escollir el líder de Catalunya

Roger Torrent, president del Parlament Català assisteix a una roda de premsa al Parlament de Catalunya a Barcelona Espanya, Dimecres, 21 de Març del 2018. Els partits separatistes van inclinar-se cap a Sànchez després d’abandonar el seu intent per tornar a escollir al fugitiu Carles Puigdemont, que va fugir a Bèlgica a l’octubre. (Manu Fernandez/Associated Press)

 

Roger Torrent, president del Parlament Català assiteix a una roda de premsa al Parlament de Catalunya a Barcelona Espanya, Dimecres, 21 de Març del 2018. Els partits separatistes van inclinar-se cap a Sànchez després d’abandonar el seu intent per tornar a escollir al fugitiu Carles Puigdemont, que va fugir a Bèlgica a l’octubre.

Barcelona, Espanya- L’últim en la lluita per a formar un nou govern a la regió de Catalunya amb tendència secessionista (totes les hores locals):

10:00 pm

El president del Parlament Català ha fixat una votació per dijous a la tarda per escollir com a president regional a un ex-ministre separatista que podria ser acusat de càrrecs de rebel·lió només un dia després.

El president Roger Torrent va fer una aparició precipitada al Parlament per anunciar que Jordi Turull, l’ex-cap de Presidència catalana, té el recolçament més ampli per ser votat com el proper president de la regió espanyola.

Turull és el tercer candidat separatista proposat, després de frustrats intents de re-escollir al destituït president i ara fugitiu Carles Puigdemont, i a l’activista independentista empresonat Jordi Sànchez, que es va retirar el dimecres.

El jutge espanyol del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, va anunciar que està preparant una investigació sobre l’ilegal intent de l’any passat de separar Catalunya d’Espanya Està preparat per emetre acusacions, i possiblement, càrrecs que prohibirien que Turull ocupi el càrrec, el divendres al matí.

12:35 pm

El president del Parlament català* diu que començarà una nova ronda de contactes polítics aquesta setmana per a proposar un nou candidat per a president regional després de que un activista separatista empresonat retirés la candidatura.

Els partits separatistes van proposar a Jordi Sànchez com el nou líder, però el màxim tribunal d’Espanya li va prohibir assistir a la votació i va fer la seva elecció quasi impossible.

Sànchez s’enfronta a una possible sedició i altres càrrecs enmig d’una investigació en curs sobre l’intent de a regió d’independitzar-se d’Espanya l’any passat.

El President Roger Torrent va llegir el dimecres una carta on Sànchez renunciava al seu escó parlamentari. “És el millor servei que puc fer ara pel país”, va escriure.

La regió semi-autònoma ha estat sense president quasi 5 mesos després de que les autoritats centrals deposessin al govern regional i prenguéssin el control directe dels assumptes de Catalunya.

* (assamblea de Catalunya a l’original)

Traduït per Esther amb H

Please follow and like us:
0

Deixa un comentari

%d bloggers like this: