Concert solidari amb les famílies dels presos polítics – Miravet, dissabte 24 de març.

Concert solidari amb les famílies dels presos polítics . L’Èric Vinaixa amb músics de les Terres de l’Ebre. Miravet, dissabte 24 de març.

Miravet, Ribera d’Ebre; ben a prop de la Serra de Cavalls, on el riu Ebre fa un angle i decideix seguir cap al sud de manera sobtada. Al peu del seu famós castell templer; una edificació massissa, d’aspecte imponent. Sí, el mateix castell en el qual ja fa més de tretze anys s’hi van reunir el President Maragall i el cap de l’oposició Artur Mas amb membres de la resta de forces del Parlament per provar de consensuar un nou Estatut; el del ribot. Maragall, Mas, Carod, de Madre, Piqué, Saura.

Queden lluny:  els agents, aquella política, aquella proposta, aquell Estatut. Votant, votant i votant hem anant fent via. El Castell, impassible. I el riu Ebre,  camí del mar com d’habitud, oferint-nos un lloc de trànsit, el Pas de Barca, on agafa empenta i alhora s’ofereix més accessible que enlloc i ens permet creuar-lo.

Èric Vinaixa: Miravet, Ribera d’Ebre. La seva vila. L’Èric és un cantant; ben mirat, un músic, perquè així va començar: aprenent instruments, ben diversos, afegint-hi més, fins a perfeccionar també un d’important, la seva veu. Cantant, doncs, però molt músic.

No massa abans de la trobada de l’Estatut, el 2002, arrenca amb el grup de rock Rodamons. El nom ja és significatiu; i fan una música sincera, rock sense artificis, sense pirotècnia. Recolliran alguns guardons. I el 2006 l’Èric fa camí en solitari i roda el món; per allí, ben lluny; i per aquí, més a propet: Catalunya Ràdio, Disc de la Marató per la pobresa, Ventura Pons, Polseres Vermelles. L’important, però, és la seva creativitat; la seva música; la seva veu. I la guitarra: sagrada!

El dia 24 de març, aquest mateix dissabte, l’Èric torna a la seva vila, a Miravet, per participar en el Concert solidari amb les famílies dels presos polítics, a les 18:00h a la plaça de l’Arenal. Hi actuarà amb un seguit de músics ebrencs:  Joan Rovira, Solk, Sílvia Ampolla, Guardet lo Cantador i la seua rondalla, Mascarats i el Dj Jordi Caballé. La recaptació del concert es lliurarà a l’Associació Catalana pels Drets Civils.

No hi podem faltar, per la llibertat dels nostres presos polítics, per ajudar i acompanyar les seves famílies i per la música ben segur inspiradora d’aquest grup solidari de cantants i músics de les Terres de l’Ebre. Una música que ressonarà al peu del castell i que a través del seu revolt fluirà riu enllà, fins a la Mediterrània. En la línia que ens hem marcat com a República: reivindiquem, lluitem, anem de la mà, però alhora procurem gaudir; i més que mai de la veu i la música.

La Tasca del Veus – En Dites

 

Please follow and like us:
0

Deixa un comentari

%d bloggers like this: