France24: Catalonia ‘Republic Now’ march draws tens of thousands

Catalonia ‘Republic Now’ march draws tens of thousandsManifestació “República Ara” a Catalunya aplega desenes de milers

BARCELONA (AFP)
Desenes de milers de persones es van manifestar a Barcelona el diumenge per exigir la formació d’un nou govern a la regió de Catalunya i poder arribar a la seva independència de Madrid, tot i que els obstacles legals son formidables.


Unes 45.000 persones es van unir a la manifestació “República Ara” convocada pel grup de ciutadans independentistes ANC, segons va dir la policia de la ciutat.

“Hi ha més de dos milions de ciutadans de Catalunya que volen anar cap endavant ara, clarament, cap a la República catalana” va dir el vicepresident de l’ANC Agustí Alcoberro a la premsa.

Els partits independentistes van guanyar la majoria absoluta d’escons al Parlament català de 135 escons en unes eleccions anticipades el 21 de desembre, però han fracassat fins ara per formar un nou govern.

Els dos principals partits independentistes de Catalunya va proposar la setmana passada un nou referèndum sobre la formació de la “república catalana”.

L’acord entre JuntsxCAT dirigit pel deposat i auto-exiliat President Carles Puigdemont i ERC, encara ha de ser ratificat pe la CUP.

La regió de 7,5 milions de persones ha estat sota el control directe del Madrid des que el primer ministre Mariano Rajoy va dissoldre el Parlament català el passat octubre després d’un referèndum d’independència no reconegut per Madrid.

El debat sobre el nomenament d’un nou president regional havia estat fixat per al dilluns, però va ser posposat indefinidament a causa de que l’únic candidat, l’ex president de l’ANC Jordi Sánchez, és a la presó per càrrecs de sedició juntament amb altres tres líders separatistes.

Puigdemont, que va entrar en autoexili a Bèlgica, ha descartat la seva candidatura a causa dels obstacles legals.

“El fet que avui, al segle 21, hi ha gent a la presó per les seves idees és una desgràcia”, Maria Sòria, una pediatra de 56 anys d’edat, va dir a la marxa de diumenge. “És antidemocràtic”.

Traduït per Routh Foust

Please follow and like us:
0

Deixa un comentari

%d bloggers like this: