Llet de cabres catalanes – La Nostra terra al 100%

La primera vegada que vaig veure el segell de Llet de cabres catalanes va ser fa, més o menys un any, quan el repartidor de la casa Monbrú, amb molt d’orgull, me’l va ensenyar enganxat a un parell dels seus formatges. Poc després, vaig veure el mateix segell als formatges Cal Quitèria i parlant un dia amb el propietari, em va explicar detalladament el significat d’aquesta etiqueta i tot el que hi ha al darrere.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Llet de cabres catalanes és una agrupació de ramaders, de cabres i ovelles catalanes i formatgers catalans.

Ells van crear el segell de Llet de cabres catalanes que certifica la qualitat de la matèria primera i garanteix un excel·lent producte final, el formatge.

La idea de crear el segell de Llet de cabres catalanes va néixer l’any 2010 amb la necessitat dels ramaders de poder vendre la seva llet a un preu just. En segon lloc, per assegurar l’estabilitat econòmica als grangers catalans i per últim, però no menys important, per a garantir la màxima qualitat i proximitat del producte per satisfer fins i tot, els paladars més fins al nostre territori i més enllà.

Finalment, l’estiu passat, aquest segell es va fer oficial i els seus socis ramaders, dels vuit que van començar, han arribat a ser més de quaranta. Tots els ramaders que formen part d’aquest projecte, han de complir amb la normativa de benestar i sanitat animal i la de seguretat alimentària. Han de passar controls constantment i mostrar que als animals els proporciona una bona higiene, bona alimentació i bona qualitat de vida, que és el que més influeix en l’elaboració de bons formatges. L’objectiu final és aconseguir que tots els formatgers facin servir llet de Catalunya, una cosa que de moment és un projecte, ja que una part de la llet ve de l’estat espanyol per falta de producció de llet a Catalunya.

Perquè hem d’apostar per la llet de cabra?

La llet de cabra té molts beneficis que la majoria de la gent desconeix! Us faig arribar uns dels més importants.

La llet de cabra:

Millora la digestibilitat en comparació amb la llet de la vaca.

• És una alternativa per la gent amb intoleràncies, problemes d’úlceres d’estómac, colitis, acidesa, afeccions del fetge i la vesícula biliar.

La llet de cabra redueix el colesterol total en la sang.

Millora els símptomes relacionats amb l’estrès com l’insomni, la indigestió, la migranya i els èczemes de la pell.

A més, la llet de cabra és una llet gairebé alcalina (té un pH de 6,7).

Les granges estan per tot el territori català, així com es pot veure al mapa.

Les formatgeries que tenen aquest segell són quatre: Cal Quitèria, Mas Garet, Sant Gil d’Albió i Montbrú. Els coneixeu? Si és que no, podeu visitar les seves pàgines web.

 

Formatgers de llet de cabres catalanes

Mas el Gil d’Albió

(Conca de Barberà)

 

Cal Quitèria

Almacelles (Segrià)

Montbrú, Moià

(Moianès)

Mas El Garet, Tona

(Osona)

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Em comprometo més endavant a fer una presentació per cada una d’aquestes formatgeries. Si a la vista de les fotos, us han començat a caure les baves, els podeu cercar a les botigues especialitzades a la venda al detall de formatges, a les botigues de proximitat i als restaurants. Bon profit!

per Vàlia Terranova | Empreses Punt CAT

 

Please follow and like us:
0

Deixa un comentari

%d bloggers like this: