CAT COLA. La Cola de la Catalunya Nord

-Què vol prendre? – “Una CAT COLA si us plau”

CAT COLA. La Cola de la Catalunya Nord i esperem que aviat de la Sud també

Ni Coke ni Cola-Cola, a partir d’ara, beurem CAT COLA!

Des de la Catalunya Nord ens porten una beguda per refrescar-nos i fer País alhora:
Cat Cola: La comercialitza Brasserie Milles, empresa d’una família catalana originària de Gerri de la Sal, al Pallars. L’origen de Brasserie Milles és del 1928, a Perpinyà. Josep Milles, el besavi, treballava de repartidor quan va crear la fàbrica a un local de 400 m.

Amb els dos fills treballant comença la producció de gasoses amb l’aigua que treia de la seva pròpia font. Sempre amb els millors ingredients, la qualitat era reconeguda per tots els seus clients. El 1931, van ampliar el catàleg amb la distribució i fabricació de cerveses i el 1950, són els responsables d’introduir Coca-Cola al mercat francès, i de l’Orangina.

Com arribar a Route de Thuir Toulouges Cat Cola


Als anys 70, el creixement de l’empresa obliga a ampliar les seves estructures i trasllada la seu social i producció a Toulouges, amb deu mil metres quadrats de terreny. Ampliant la gama de productes amb vi, cafè i alcohol.

El 1996 ja és embotelladora de Pepsi-Cola, Orangina, ambaixadora de Cruzcampo al Sud de França i es dedica al seu nou projecte: SEMILLANTE (l’aixerida) aigua de font catalana.

Actualment, controla el 70% de la quota de mercat dels refrescos a la Catalunya Nord i sud de França, amb una xifra de negoci de 25 milions d’euros el 2016.

Participa en la vida esportiva i cultural del Rosselló, com a proveïdor oficial de fires, tornejos de tenis, els Estivales de Perpinyà, a més de ser patrocinador d’equips de Rugbi i altres clubs com el Tretze Català i el Ceret Sportif.

Però això no és l’important, són negocis. El més important és la Seva Passió per Catalunya, el català. El seu suport i compromís per la nostra terra és senzillament un exemple.

Des de la Catalunya Nord en marquen el camí. La Laura Milles, l’actual directora de la companyia, quarta generació d’aquesta saga empresarial, ho explica a una entrevista a emprenem.ara.cat:

-“Tots els nostres productes porten els colors de Catalunya, és com una denominació d’origen de la qual ens sentim molt orgullosos”

-“Entenem que la companyia fa un acte econòmic però també cultural”

-“Volem que el català es mantingui al sud de França, que es pugui estudiar, i per això també mantenim un etiquetatge bilingüe”

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Cat Cola neix el 2002. A l’etiqueta porta la imatge de l’església-campanar de Cotlliure, una senyera i el gat, símbol catalanista introduït per la Lliga Anticolonial.

Totes les seves imatges corporatives, etiquetades en català i francès, porten símbols i missatges en defensa de Catalunya i la seva llegua:

“Catalane attitude par nature”, “Fet Aquí”, “Keep Calm i Beu Cat Cola”, “Naturellement Catalane”, “Intensément Catalane”, “Tout le Pays Catalans en bouteille”, són missatges que reflecteixen la seva estima per Catalunya com el seu lema principal: “La Passion Intacte”

Esperem poder gaudir-la ben aviat a tots els establiments i llars catalanes ben fresqueta!

Gràcies per la vostra feina i compromís família Milles!

 

per Dew Republicada

 


 

Please follow and like us:
0

Deixa un comentari

%d bloggers like this: