[VIDEO] Una veu del nord enllà – Conferència del Dr. Axel  Schönberger – Frankfurt

Avui Veus de Catalunya Internacional  vol difondre l’opinió d’una remarcable figura catalanista : el professor Axel Schönberger.

El passat dia 17 de febrer  vaig assistir a la conferència “Espanya i Catalunya a la cruïlla” que es va celebrar al Presse Club de Frankfurt. Hi vam assistir molts catalans que vivim a Alemanya, gent de l’ANC Deutschland, de la Goethe Universitat de Frankfurt  i també alemanys amics de Catalunya. Érem molts, potser un centenar de persones.

Tilbert Dídac Stegmann, professor de la Goethe Univestitat de Frankfurt i cap del departament de catalanística va presentar al professor  Dr. Axel Schönbereger que des de fa mesos es dedica a donar suport a la República Catalana amb les següents paraules:

“Al catedràtic Axel  Schönberger el trobarem sovint a Change.org amb peticions per la solidaritat amb el poble català. També  podem llegir alguns dels seus articles a la revista digital Unilateral,a Blickpunkt Katalonien o al col.lectiu Emma. Avui, tenim el gran honor de tenir-lo entre nosaltres.”

Però qui és aquest professor? L’ Axel Schönberger va néixer a Frankfurt i va estudiar a la Goethe Univeristat. Té la llicenciatura de literatura francesa i catalana, té moltes publicacions en català i ha estat codirector de l’oficina de cultura catalana a Frankfurt. Editor de la revista de catalanística alemanya, de la revista Lusorama  en lusità i ha estat mebre de la Junta directiva d’associacions de romanística. No només és una excel.lència de la catalanística, sinó també de la filologia clàssica. Domina el grec i el llatí i és segurament una de les poques persones que seria capaç de donar aquesta conferència en llatí. Però a més, l’Axel Schönberger ha realitzat estudis en japanística i és entrenador de judo.

Una de les coses però, que més rellevants i  que el caracteritzen per aquesta conferència  és la seva excel.lent capacitat d’interpretar textos jurídics i el seu marc legal.

Els textos que ha publicat últimament relacionats amb la situació a Catalnuya i a favor de la independència han estat llegits per més d’un mil.lió de lectors arreu del món. Us deixem  doncs l’enllaç del text íntegre en català de la conferència que va pronunciar i que va rebre un fortíssim i llarg aplaudiment pels oients que hi érem.

ARTICLES I DOCUMENTS ESCRITS DE LA CONFERÈNCIA

Spanien und Katalonien am Scheideweg

„Spanien und Katalonien am Scheideweg“ von Prof. Dr. Axel Schönberger ANC Deutschland

01.03.2018 – Prof. Dr. Axel Schönberger – Pressenza Berlin

Transcripció de la conferència en català: http://unilateral.cat/2018/03/01/espanya-i-catalunya-a-la-cruilla/

PDF con la trancripción en castellano de la conferencia España y Catalunya en la encrucijada

 

 

 

per Carme Novau


Altres traduccions de textos d’en Schönberger

Català: http://unilateral.cat/2018/02/02/perque-el-referendum-catala-per-la-independencia-no-va-ser-illegal/

Català: http://unilateral.cat/2018/02/06/elegir-entre-la-llibertat-i-lesclavatge/

 

 

Please follow and like us:
0

Deixa un comentari

%d bloggers like this: