Mercat Galvany – Sarrià @MercatGalvany @MercatsBCN

El Mercat Galvany situat al districte de Sarrià Sant Gervasi de Barcelona, té una bonica història molt pròpia de finals de 1800 i principis de 1900.

Com es recorda a dues plaques que hi ha al portal d’accés enfrontat al carrer Santaló, la seva construcció es va iniciar l’any 1868 en uns terrenys cedits per Josep Castelló i Galvany, ja que anys ençà, ell mateix havia cedit la parcel·la a les autoritats municipals precisament per fer el mercat cobert de la vila de Sant Gervasi, encara independent de Barcelona. Finalment es va inaugurar el 26 de febrer de l’any 1927. L’obra va ser iniciada per Pere Falqués i finalitzada per Antoni de Falguera.

Galvany veia amb bons ulls transformar el mercat a l’aire lliure que ja existia en aquell indret, en un equipament per totes le parades de peix i verdures que s’instal·laven periòdicament. Així doncs el que començà cap al 1866 amb la urbanització d’aquesta i d’altres parcel·les, va esdevenir un esplèndid mercat tal dia com un 26 de febrer de 1927 ara fa ja 91 anys, amb quasi bé 300 parades.

S’adoptà el corrent urbanístic de l’època, el modernisme, amb les tècniques de treball harmoniós del ferro colat i les seves ornamentacions. No van faltar els maons, ni els vitralls de colors; ni faltaren tampoc les evocacions a la natura pròpies d’aquell estil i el resultat d’aquesta combinació i no pocs recursos econòmics va ser un edifici imponent, actualment catalogat per la seva bellesa, com monument artístic.

Video sobre el mercat (Anna Parellada)


Actualment, és un mercat bonic amb parades boniques, assortides de tota mena de productes d’excel·lent qualitat; desde verdures, peix fresc, aviram i carns, passant per la pesca salada , els àpats preparats i nombrosos aliments de temporada.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

A banda dels dos establiments on anar a fer un tast de productes del mercat, prendre un refrigeri o simplement gaudir d’un té, el Mercat Galvany també disposa de parades exteriors de gènere més casual com pot ser roba, complements o perfums que faran les delícies de presumides… i presumits que no són pocs!

Som-hi no esperis més !

per Magari del Pou


Mercat Galvany

Sarrià Sant Gervasi
Carrer Santaló, nº 65
08021 BARCELONA

Horari

De dilluns a dissabte de 7:00h a 14:30h
Divendres de 7:00h a 20:00h (en període escolar)


 

info@mercatgalvany.com
http://www.mercatgalvany.es

Please follow and like us:
0

Deixa un comentari

%d bloggers like this: