BILD: KOLUMNE VON ROB HUGHES Guardiola riskiert viel für die gelbe Schleife

KOLUMNE VON ROB HUGHES Guardiola riskiert viel für die gelbe Schleife

Columna de Rob Hughes Guardiola arrisca molt

Pep Guardiola porta un llaç grog. Un símbol de solidaritat amb Catalunya

Pep Guardiola ara ha guanyat la Copa de la Lliga amb el seu primer títol des de la temporada a  Múnic, i el seu primer xoc amb l’hipòcrita Federació Anglesa.

Els seus jugadors del Manchester City van trepitjar l’Arsenal sense resistència al Estadi de Wimbley , guanyant-los  3 a 0.

No obstant això, guanyar amb estil no és la principal prioritat de la FA. Aquesta va acusar a Guardiola de vulnerar les normes perquè portava un llaç groc. El llaç expressa la solidaritat de Guardiola amb els presos polítics, que a la seva terra natal  Catalunya son a la presó.

“Abans de ser entrenador, sóc una persona humana, va dir Guardiola: “La gent sap que sempre portaré el llaç”

Pep Guardiola cel.lebra per primer cop un títol amb el Manchester City

Després que Espanya hagués decidit el passat mes d’octubre que el referèndum sobre la independència de Catalunya era il·legal, hi va haver  empresonanents. Alguns membres del govern estan a l’exili.

Què ràpid pot oblidar Anglaterra! L’any passat, la Federació Anglesa de Fifa es va oposar a aquestes normes doncs tots els jugadors portaven una cinta de rosella. Aquesta cinta nomenada “Poppy” es porta al Regne Unit el dia de conmemoració als morts de la guerra. La FA va argumentar que la “rosella” era un símbol de conmemoració i no de política.

Guardiola treballa dur per la independència de Catalunya

L’esport en general és un camp de mines amb missatges conflictius. En totes les cerimònies d’obertura dels Jocs Olímpics i en totes les cerimònies de premis (encara que aquesta vegada sense Rússia), les banderes dels països es mostren amb confiança. Guardiola està tan implicat amb les ambicions separatistes que el seu jet privat, amb el qual la seva família vola des de Manchester a Barcelona, va ser registrat en dues ocasions per la Guàrdia Civil a l’aeroport.

Guardiola diu: “Això no va de polítics, sino de democràcia. Tothom a Anglaterra sap, què vol dir. Vosaltres heu decidit amb el Brexit. Li vau oferir  a Escocia un referèndum i la gent va votar. Això és exactament el que exigien aquestes persones a Catalunya, i ara han estat a la presó durant 145 dies. No tenien armes, sinó només coratge per votar. No van trencar res “

La  vida es com el futbol. Per tant, Guardiola  ara arrisca a una multa o suspensió per defensar els seus principis

 

Traduït per Carme Novau

 

 

Please follow and like us:
0

Deixa un comentari

%d bloggers like this: