Darreres tendències en innovació – Crowdsourcing @innocentive @repcatcrossover

Què es el Crowdsourcing

La paraula crowdsourcing va aparèixer per primer cop l’any 2006, en l’article de Jeff HoweThe Rise Of Crowdsourcing[(“L’auge del crowdsourcing“), publicat a la revista Wired. En aquest mateix text, Howe assegura que els avenços tecnològics han permès que disminueixi la diferència entre professionals i aficionats i, en conseqüència, les empreses puguin aprofitar-se del talent de la gent. Howe assegura que la multitud és més sàvia, talentosa, creativa i productiva.
El proveïment participatiu o crowdsourcing consisteix a externalitzar tasques que, tradicionalment, realitzava un treballador o contractista a un grup nombrós de persones o una comunitat (massa), a través d’una convocatòria oberta.
Crowdsourcing  o  com les ments més brillants del planeta poden solucionar la contaminació per purins
Set anys enrera , una biblioteca municipal del barri de La Mina  (Sant Adrià)  recomanava  el llibre “Prepara’t el futur del treball ja està aquí” de @lyndagratton ( London Business School) .  Gratton. entre d’altres  grans novetats  del mercat laboral del  “llunyà ” 2025 citava   @innocentive ,  una plataforma de proveïment participatiu o crowdsourcing .  A començaments de febrer d’enguany @PereCondom   ens informa en el seu post  ” Corporació: com accedir a la innovació” que  a  Innocentive ja  li han sortit molts competidors perquè aquestes plataformes de creació col.lectiva constitueixen  una de les fonts d’innovació  més establertes  del  nostre segle.

Com  funciona el crowdsourcing ?

Coneixem el crowdfunding  com Precipita per a projectes científics o  Verkami per a projectes creatius.  Però  i el crowdsourcing?.  La pregunta no és menor  perquè  serà una de les noves maneres de  trobar feina   durant un temps .  Queda clar que el contracte indefinit ha passat a l’història.  El següent vídeo  ens ho  explica.

Què és InnoCentive y com funciona?

 Amb un exemple s’entendrà millor
 • EL PROBLEMA 

Primer necessitem un problema . El problema el pot tenir una empresa familiar o una cooperativa o una gran corporació. O una entitat sense afany de lucre. I fa temps que el problema dura i no s’acaba de trobar una solució  satisfactòria.  El temps també pressiona i  urgeix trobar la innovació  que solucioni el problema. Elegim el problema dels purins ja que segons   el Grup de Defensa del Ter“El  37% de les fonts naturals d’Osona estan contaminades per nitrats a causa dels purins”  .  (Analítiques , tardor 2017)

Pig icon 05.svg
Per LadyofHats – Public Domain
 • GRUP O ENTITAT AFECTAT

El col.lectiu,  l’ empresa, o una institució contacta @innocentive per trobar una solució innovadora de forma ràpida  perquè ja ha esgotat altres vies a nivell intern de col.lectiu o   entre prescriptors de tecnologia locals.

 • REPTE/PROBLEMA ARRIBA A @innocentive

El grup ,empresa o institució   es dona d’alta  com a “client” i planteja el repte o problema.  La plataforma ho fa avinent a la xarxa mundial més gran de persones expertes en trobar solucions científiques i  tecnològiques .  I en un temps record li arriben propostes innovadores i  solucions. Següent pas: un comité d’experts de  @innocentive  les analitza, les filtra i  recomana al client les més idònees.

 • EL CLIENT REP LA SOLUCIÓ

El premi  per la solució/innovació elegida pot anar des de 500 $ fins a un milió de dòlars. Empreses que han llençat reptes a través d’aquests proveïments participatius o  crowdsourcing:  P&G, NASA, Roche,  The Rockefeller Foundation etc…

No seria fantàstic que problemes preocupants  i presents  a tantes comarques de casa nostra com el de la contaminació per nitrats  degut als purins trobessin una solució?.   És més , i si entre els centres de R+D  (Recerca i Desenvolupament) dels Països Catalans es comencés  també a fer plataformes de proveïment participatiu o crowdsourcing?Les Universitats d’Alacant i València ja fa temps que col.laboren amb empreses i col.lectius catalans per trobar solucions científiques i tecnològiques (tenen fama de ràpides) . En qualsevol cas, gràcies @montseespuga  aleshores directora de la biblioteca  Font de la Mina,  per recomanar  el llibre de Lynda Gratton .
Resultat d'imatges de biblioteca de la mina sant adrià
  Diàfana i acollidora Biblioteca  Font de la Mina (Sant Adrià)
per @repcatcrossover
Please follow and like us:
0

One thought on “Darreres tendències en innovació – Crowdsourcing @innocentive @repcatcrossover

 • 8 de març de 2018 at 4:24 pm
  Permalink

  Ampliem informació: 2/18
  *Gencat presenta el seu programa “Futur Agrari” que preveu reduir la producció de purins a la mitat i ho aconseguirà proposant reduir el consum de pinso i reajustant l’ingesta proteica dels animals .
  *Es reconeixen un total de dotze zones vulnerables al pais per contaminació de l’aigua per nitrats.
  *Es proposa plantar civada negra o colza farratgera que podrien absorbir anualment de 50 a 150 kg de nitrogen per hectària. Així es pal.liaria la contaminació del subsòl en cas de pluja.

  Reply

Deixa un comentari

%d bloggers like this: