Le Soir: Carles Puigdemont pourrait être investi président de la Catalogne le 1er mars

Carles Puigdemont pourrait être investi président de la Catalogne le 1er mars

CARLES PUIGDEMONT PODRIA SER INVESTIT PRESIDENT DE CATALUNYA L’1 DE MARÇ

El Parlament català intentarà desbloquejar la investidura d’un president l’1 de març i Carles Puigdemont és l’únic candidat.

El Parlament català, dominat pels independentistes, tindrà l’1 de març una sessió plenàriaper intentar desbloquejar la investidura d’un nou president regional, en tant que Carles Puigdemont continua com a únic candidat, segons que ha anunciat la cambra divendres.

El Parlament regional ha indicat al seu compte de Twitter que el seu president, Roger Torrent, ha convocat una sessió plenària pel dia 1 a les 10h, per tal de debatre quatre proposicions de resolució.

Una d’elles ha estat presentada pel grup Junts x Catalunya, la llista encapçalada per Carles Puigdemont, que va recollir el màxim de veus en el camp independentista en les eleccions regionals del 21 de desembre. El text recorda que el seu candidat declarat és Carles Puigdemont, president català destuït per Madrid juntament amb tot el seu govern després de la proclamació d’una “república catalana” nascuda morta el 27 d’octubre a Barcelona.

També sosté que la cambra “disposa d’una majoria parlamentària suficient per atorgar el suport a Carles Puigdemont com a president de la Generalitat de Catalunya.

 

Carles Puigdemont està amenaçat amb l’arrest si retorna a Espanya

No obstant, l’elecció com a cap del govern regional de Carles Puigdemont -voluntàriament exiliat a Bèlgica des de fa quatre mesos- es complica en tant que serà detingut i segurament passarà a presó provisional per “rebel·lió” i “sedició” si hi torna.

El Tribunal Constitucional ha advertit que Puigdemont no pot ser investit a distància i hauria d’obtenir abans una autorització del jutge d’instrucció encarregat del seu cas per assistir al debat parlamentari d’investidura.

 

Traduït per Alsa Pataka

Please follow and like us:
0

Deixa un comentari

%d bloggers like this: