RTS TV: La séparatiste Anna Gabriel reste en Suisse et fuit la justice espagnole

La séparatiste Anna Gabriel reste en Suisse et fuit la justice espagnole

La separatista Anna Gabriel es queda a Suïssa i escapa de la justícia espanyola

Li suposàvem la seva compareixença davant de la justícia espanyola dimecres , quan l’independentista catalana Anna Gabriel confirma a RTS haver triat quedar-se a Suïssa. Ella està disposada a demanar l’asil polític en el cas de petició d’extradició.

 

 

“No és necessari que hi vagi davant del jutge”, ha afirmat Anna Gabriel als micròfons de la RTS. La exdiputada catalana té la temença que desde Madrid arribi una petició d’extradició. “ En aquest cas, serà Suïssa qui decidirà què fer amb la meva persona.

L’antiga electa del moviment anticapitalista Candidatura d’Unitat Popular (CUP) ha triat un camí que recorda a Carles Puigdemont. L’expresident de la Generalitat va fugir a Brussel·les amb quatre dels seus consellers per poder escapar de la justícia espanyola, que l’acusa de “sedició, rebel·lió i malversació de cabdals públics” per la proclamació de independència avortada.

28 persones perseguides a Espanya

Aquest exili li costa a Carles Puigdemont romandre sota ordre de detenció. La mateixa situació podria viure l’Anna Gabriel properament, depenent de la decisió que pugui prendre el tribunal suprem de Madrid encarregat del cas.

Un total de 28 persones es troben perseguides a Espanya per el seu paper en el procés secessionista. Quatre, una de les quals l’exvicepresident català Oriol Junqueras, es troben en presó preventiva des de fa tres mesos.

mre/dg

Traduït per Magari del Pou

Please follow and like us:
0

Deixa un comentari

%d bloggers like this: