NY Times: Catalan Politician Leaves for Switzerland Days Before Court Date

Catalan Politician Leaves for Switzerland Days Before Court Date

LA POLÍTICA CATALANA S’EN VA A SUÏSSA DIES ABANS DE LA DATA DE JUDICI

Anna Gabriel, una figura destacada del moviment separatista a Catalunya que deu comparèixer al tribunal a Madrid aquesta setmana per enfrontar-se a càrrecs de sedició i rebel·lió, ha viatjat a Suïssa, el que planteja dubtes de si ella apareixerà davant del jutge.

El partit de la Sra Gabriel, Candidatura de la Unitat Popular, va dir el dissabte a la nit que havia anat  a Ginebra per preparar la seva defensa legal i reforçar el suport internacional pels líders del moviment d’independència de Catalunya. L’argument s’en va fer ressò d’un fet per Carles Puigdemont, l’ex-líder de la regió, quan va fugir a Bèlgica a l’octubre després de que el Primer Ministre d’Espanya Mariano Rajoy, dissolgués el govern de la regió i les autoritats sol·licitaren la detenció de Puigemont per càrrecs de sedició.

El partit va expressar dubtes en una declaració el dissabte de si ella i altres líders separatistes tindrien garantitzat un judici just a Espanya. El partit va dir que els fiscals buscàven “sentencies de presó molt altes”, i van acusar a la judicatura espanyola de manegar el cas lluny de “la imparcialitat que deu ser garantitzada per les autoritats judicials”.

Polítics espanyols van advertir el diumenge a la Sra Gariel que no seguís l’exemple del Sr Puigdemont. “Ens adonem avui que sembla que el modus operandi del Sr Puigdemont s’està expandint” va dir als periodistes Andrea Levy, un membre senior del conservador Partit Popular del Sr Rajoy.

La Sra Gabriel tindrà que respondre eventualment per “les seves serioses irresponsabilitats”, va afegir la sra Levy. “Has de respondre davant de la justicia espanyola, perque cap forma d’escapisme és acceptable”

Mentre que el poder judicial d’Espanya ha tractar de jutjar fins a 28 líders del moviment d’independència de Catalunya, els parlamentaris catalns han estat discutint com formar un govern regional després de que els partits proindependentistes conservessin la seva estreta majoria a les eleccions del desembre. El Sr Puigdemont espera tornar a ser anomenat líder a Catalunya encara estant a Brusel·les, i Oriol Junqueras, el líder de l’altre gran partit separatista, està empresonat a madrid després de que se li denegués la llibertat sota fiança.

La Sra Grabiel es troba entre un grapat de polítics catalans cridats a compareixer davant del tribunal a Madrid aquesta setmana. Podrien enfronatar-se a càrrecs  de rebel·lió i sedició després de defendre la independència de catalunya en violació de la Constitució espanyola, i d’organitzar un referèndum sobre la independència l’1 d’octubre que havia sigut declarat il·legal pel Tribunal Constitucional. El partit de la senyora Gabriel va dir que  anunciaria dimarts, un dia abans de la citació judicial, si ella tornaria a Espanya.

Traduït per Esther amb H

 

 

Please follow and like us:
0

Deixa un comentari

%d bloggers like this: