L’Ecoteca va ser el meu projecte personal més important i ara ja és part de la meva vida! @EcotecaGracia

L’Ecoteca va ser el meu projecte personal més important i ara ja és part de la meva vida!

Tot i que va costar molt fer-ho realitat, l’ il·lusió i determinació que em duia va fer que el destí volgués que fos així i ara ja porto més de dos anys i mig al capdavant d’aquesta botiga de barri, a Gràcia, que ja s’ha fet un lloc entre el veïnat.

Va néixer a partir de la meva inquietud per saber què menjàvem a casa, quins productes entraven al rebost i a la nevera:

  • Ens alimentem per nodrir-nos?
  • Quins ingredients hi ha?
  • Els coneixíem tots?
  • D’on ve exactament el que estem menjant?
  • Com ha estat produït i elaborat?

Així que per recomanació d’un amic vaig apuntar-me a fer un curs a l’escola de cuina energètica (basada en la macrobiòtica) de la Montse Bradford. Allà em vaig adonar de la importància d’alimentar-nos bé i del poder que tenen els aliments en el nostre cos, ment i emocions. Va ser un despertar molt xocant ja que res del que en aquell moment hi havia en els armaris de la meva cuina no valia per nodrir-nos: processats, precuinats… res, i anar a comprar va suposar passar-me moltes estones llegint etiquetes sí, tota una inversió de temps que va valer la pena.

Al setembre del 2015 va obrir les seves portes l’Ecoteca al carrer Providència, núm. 20 del barri de Gràcia de Barcelona, una botiga molt acollidora i amb intenció de crear espais on anar a comprar fos quelcom relaxant i enriquidor.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Als prestatges oferim ingredients per a dur una dieta saludable i conscient: gra, farines, olis, algues, idees per esmorzar, berenar i plats ja cuinats frescos a la nevera. També productes d’higiene per a la salut de la dona i productes de neteja per a la llar a granel. També oferim a granel herbes medicinals i aromàtiques i tes de diferents tipus. Intentem que l’impacte ambiental sigui el mínim.

Treballem, en la mesura que podem i trobem, directament amb petits productors de la terra, km 0, que setmanalment ens serveixen el que conreen ja convertit en brous, cremes de verdures, pastes alimentàries, sucs,…també làctics de petites explotacions de la Garrotxa i d’altres productes. Treballem mà a mà amb una família de pagès, Tugas, de Sant Climent de Llobregat, que ens prepara setmanalment les cistelles de fruita i verdura ecològica i assorteixen el granel que també ofereixo a la botiga, tot fresc, acabat de collir. A més a més, un parell de cops l’any, ens convida a visitar les seves terres i ens explica secrets de com cultiven i com lluiten contra les plagues, també hi anem a collir cireres a la Festa de la Cirera de Sant Climent.

Es fantàstic quan el client es troba amb el  proveïdor, es coneixen i fan vincles i el més important, sap exactament d’on ve l’aliment que després posa a taula.

Amb qui també treballem perquè creiem en el seu projecte es amb en Josep Pàmies de la Dolça revolució, tenim les seves herbes i preparats així com la planta fresca, sobretot en primavera.

El més enriquidor de treballar en el que t’apassiona és quan sense voler-ho ho contagies als teus clients i passen de ser clients a visites esperades amb qui compartir coneixements i fins i tot un te , i es que Gràcia és com un poble, es viu com un poble i la seva gent, ja sigui d’aquí i nou vinguda, ho viu així.

Laia H. Pallàs – Vàlia Terranova

 

 

 

Please follow and like us:
0

Deixa un comentari

%d bloggers like this: