El Cant dels Ocells – El Cant de la Llibertat, 120 dies @ElsVolemACasa @ACDretsCivils

“Aturem-nos uns instants. Respirem. Cal que recuperem la Pau.
Per continuar. Per alimentar-nos d’Anys i Vides.
De l’esperit de cada bri de memòria”

Paraules de Pau Casals a L’ONU en recollir la Medalla de la Pau.
24 d’octubre del 1971 merescuda per:

“Per haver consagrat la seva vida a la bellesa i la pau, i ser per tant, un símbol dels ideals d’aquesta medalla”

“Aquest és l’honor més gran que he rebut a la meva vida. La pau ha estat sempre la meva més gran preocupació. Ja en la meva infantesa vaig aprendre a estimar-la. La meva mare – una dona excepcional, genial -, quan jo era noi, ja em parlava de la pau, perquè en aquells temps també hi havia moltes guerres. A més, sóc català. Catalunya va tenir el primer Parlament democràtic molt abans que Anglaterra. I fou al meu país on hi hagué les primeres nacions unides. En aquell temps – segle onzè – van reunir-se a Toluges – avui França – per parlar de la pau, perquè els catalans d’aquell temps ja estaven contra, CONTRA la guerra. Per això les Nacions Unides, que treballen únicament per l’ideal de la pau, estan en el meu cor, perquè tot allò referent a la pau hi va directament. (…)
Fa molts anys que no toco el violoncel en públic, però crec que he de fer-ho en aquesta ocasió. Vaig a tocar una melodia del folklore català: El cant dels ocells. Els ocells, quan són al cel, van cantant: “Peace, Peace, Peace” (pau, pau, pau) i és una melodia que Bach, Beethoven i tots els grans haurien admirat i estimat. I, a més, neix de l’ànima del meu poble, Catalunya.”

Pau Casals – El cant dels ocells a la Casa Blanca. 13 de novembre del 1961

Pau Casals va acceptar la invitació de J.F. Kennedy de tocar a la seva presa de possessió. Tenia 84 anys quan i es trobava a l’exili.

Pau Casals – Cello, Mieczysław Horszowski – Piano

El Cant dels Ocells – A JFKennedy Celebration

Al 2016, el premi BBC Young Musician of the Year award, per primer cop en 38 anys, va ser otorgat a un noi de color de 16 anys: Sheku Kanneh-Mason @ShekuKM.

Un virtuós del violoncel. El gener del 2018 ha enregistrat el seu àlbum debut, Inspiration. Amb peces clàssiques i contemporànies. No Woman, No Cry, Bob Marley, Hallelujah de Leonard Cohen, i el Cant dels Ocells, versió de Pau Casals.

“Inspiration” ha entrat a la llista oficial d’àlbums del Regne Unit directe al núm. 18.

Però a la taula de clàssics ja ocupa el primer lloc.

Avui com cada dimecres, tornarà a escoltar-se, el Cant Univerversal de la Llibertat: El Cant dels Ocells. Gràcies Pau Casals.

Dedicat a Jordi Sànchez, Jordi Cuixart, Oriol Junqueras i Quim Forn. #ElsVolemACasa @ElsVolemACasa @ComitesLliberta #LlibertatPresosPolitics @assamblea @omnium

 

Dew Republicada – Redacció veusxCAT


Fonts:

Youtube Sheku Kanneh-Mason

Please follow and like us:
0

Deixa un comentari

%d bloggers like this: