Ca la Font “Pensant en la gent amb SQM” @CalafontNatural

Josep Ma Rovira, entre el 2010 i el 2012 va fer un màster de Bioconstrucció a la Universitat de Lleida. Va entrar amb la idea de muntar una constructora més ecològica i va degut a la crisi, va decidir, finalment, dedicar la seua preparació a neteja de la llar.

Va començar a fer les proves al setembre del 2013 i el 28 d’abril del 2014 obria la seua botiga online: Ca la Font.cat

Com sempre, ell mateix presentarà el seu projecte i productes:

“En quan a neteja i higiene hi ha moltes empreses. Si traiem les que empren detergents sintètics en queden molt poques. Si a més a més cerquem ecològiques i que evitin els sintètics ens en queden una o dues.

N’hi ha que tenen dues o tres línies de fabricació: normal, ecològica, pells sensibles. Altres que s’especialitzen en sols pells sensibles.

A Ca la Font la idea és la següent:

 • Una línia de producció pensant sempre en el més feble. si puc vendre a una persona que pateix SQM, garantia de qualitat a una persona normal.
 • Evitar els sintètics sempre que es pugui. No hi renuncio pas, però si per una funció sols tinc un sintètic i aquest es pot degradar raonablement bé i no presenta toxicitat (recordo que sols és neteja de la llar i higiene personal) alta ho faria servir.
 • Tot el que puc ho compro d’àmbit alimentari. El bicarbonat de sodi, l’àcid cítric, l’àcid acètic son comprats amb aquest grau de qualitat. Per quina raó? Pensant en la gent que té SQM, pensant en tindre menys toxines a la llar o en la teva pell.
 • Dos terços dels meus productes es fabriquen en fred. Del terç restant, excepte un, es fabriquen al voltant dels 60-70º de temperatura. Son productes de baixa emissió.
 • Tots els meus productes es degraden en el medi-ambient en uns 30 dies. O son sals que s’absorbeixen directament, cas del bicarbonat de sodi, o es converteixen en sals, en el cas dels sabons naturals. Finalment queda per adob o menjar microscòpic.
 • Tots els components per a la fabricació dels meus productes son comprats en un àmbit d’uns 200km. Compleixo per tant el Km0.
 • En ser productes que retornen al medi, parcialment son minerals o extrets de plantes, en certa mesura, és economia circular. No necessito petroli per produir els components dels meus productes.
 • De moment, les comandes les preparo tal com m’arriben. Excepte algun producte que té molta demanda que ja el tinc en estoc. El client, clienta perquè n’és majoria, se l’endú acabada de fer. Qui t’ho ofereix això? Més endavant ja en parlarem car a mida que creixi hauré d’adaptar la producció, horaris, etcètera.
 • Tots els meus productes que hom rep acabats de fer, solen fer-se malbé en un any i mig o dos. Temps suficient per emprar-lo i acabar-lo i haver-me fer comanda de nou.
 • Com he dit aquests dies etiqueto en català i en castellà. De fet, el meu negoci és bilingüe, tant la botiga com les xarxes socials (que ara per motius tècnics tinc deixades) com l’etiquetatge. Quan produeixo etiqueto a tu en català, a en castellà. Cap problema.
 • Tots els meus productes tenen una fitxa tècnica, bilingüe, en la què explico quin producte és, com s’ha fet i si cal tindre cura o no. També hi poso la quantitat emesa de CO² si s’ha fet en calent i si ha calgut prendre mesures per produir-lo.
 • Mantenint un criteri de respecte pel medi-ambient no tinc res que mati coses. Tinc un repel·lent per mosquits o per corcs que sol repel i els foragita. L’insecticida potàssic si que mataria però en l’hort no t’ho pots plantejar d’altre manera.
 • Prioritzo el medi-ambient i la salut de la llar o de la pell abans que res. És clar que em vull guanyar la vida i per això els productes tenen un preu més elevat. A mida que creixi i pugui comprar més a l’engròs anirà canviant.

Josep Ma Rovira – “Ca La Font” 

Aquests dies, hem estat entrant a la botiga d’en Josep Ma. de Cala Font i d’aquestes coses, no és que sabem massa, però veiem gran dedicació a aquelles ersones que pateixen:

Sensibilitat química múltiple

Una afecció que cada cop és més estessa entre nosaltres hi ha prou varietat per a triar i remenar i prou feina feta per a provar com van de bé, els seus productes. I si, com hem fet nosaltres, ús inscriviu al butlletí, us enviaran un codi descompte!

 

 

Please follow and like us:
0

Deixa un comentari

%d bloggers like this: