El grup Financial Times reconeix Catalunya com la millor regió per invertir al sud d’Europa el 2018 i 201 via @empresacat

El Magazine fDI Intelligence del grup FT Financial Times avui ha publicat un article sobre el potencial econòmic, el capital humà/estil de vida, la rendibilitat, la connectivitat i el clima de negocis a Europa, on Catalunya ocupa el primer lloc, així ho ha recollit la Generalitat de catalunya mitjaçant una nota de premsa que adjuntem al article així com també el seu enllaç.

Hem cregut convenient adjuntar totes dues per millor qualitat d’informació vostre.


As Catalonia scoops the FDI Strategy award for large region, local investment agency Catalonia Trade & Investment (CT&I) is tasked with attracting financial support and promoting the region … Catalonia has been named top large region in fDi’s European Cities and Regions of the Future 2018/19 ranking for its FDI Strategy, with Greater Copenhagen topping the table for mid-sized regions … Catalonia has been named top large region in fDi’s European Cities and Regions of the Future 2018/19 ranking for its FDI Strategy, with Greater Copenhagen topping the table for mid-sized regions

El grup Financial Times reconeix Catalunya com la millor regió per invertir al sud d’Europa el 2018 i 2019

  • La publicació fDi Magazine del grup Financial Times ho ha determinat en base a cinc criteris: el potencial econòmic, el capital humà/estil de vida, la rendibilitat, la connectivitat i el clima de negocis 
  • També atribueix a Catalunya la millor estratègia en termes de captació d’inversió estrangera entre les regions d’Europa considerades ‘grans’
  • A Catalunya, aquesta estratègia s’impulsa des de la Generalitat de Catalunya a través de Catalonia Trade & Investment, l’àrea d’atracció d’inversions estrangeres d’ACCIÓ

La publicació fDi Magazine del Financial Times ha reconegut Catalunya com la regió més atractiva del sud d’Europa en termes d’inversió estrangera el 2018 i el 2019. Es tracta d’un dels rànquings més prestigiosos a nivell internacional que utilitzen les multinacionals per estudiar futurs projectes d’inversió empresarial.

Per elaborar aquesta classificació l’fDi Magazine analitza cinc criteris entre més de 450 regions i ciutats d’Europa: el potencial econòmic, el capital humà/estil de vida, la rendibilitat, la connectivitat i el clima de negocis. Tenint en compte aquests indicadors, el rànquing elaborat per fDi Magazine determina que les cinc regions més atractives del sud d’Europa el 2018 i 2019 pel que fa a la captació d’inversió estrangera són Catalunya, Madrid, Llombardia, Istanbul i Lisboa.
Posició
Regió
1
Catalunya
2
Madrid
3
Llombardia
4
Istanbul
5
Lisboa
Segons el secretari d’Empresa i Competitivitat, Joan Aregio, “aquest reconeixement posa de manifest que Catalunya té els actius, el potencial i la determinació per consolidar-se com una de les regions més atractives d’Europa pel que fa a captació d’inversions estrangeres”. “És la segona vegada consecutiva que Catalunya rep aquest reconeixement, és un indicador molt nítid de la confiança que generem a l’exterior”, destaca Aregio. “Catalunya compta amb una posició geoestratègica privilegiada, una sòlida base industrialuna economia oberta al món i altament innovadora”, apunta el secretari d’Empresa i Competitivitat, uns actius als quals cal sumar-hi “una de les comunitats d’startups més dinàmiques d’Europa i proveïdors de primer nivell”.
La millor estratègia en captació d’inversions estrangeres
A banda de reconèixer Catalunya com la regió més atractiva del sud d’Europa en termes d’inversió estrangera el 2018 i el 2019, la publicació també premia Catalunya per comptar amb la millor estratègia per captar inversió estrangera entre les regions considerades ‘grans’, és a dir, les que superen els 4 milions d’habitants. Una estratègia que s’impulsa des de la Generalitat de Catalunya a través de Catalonia Trade & Investment, una unitat d’ACCIÓ creada l’any 1985 i que es vehicula a través de la seu de Barcelona i la xarxa de 40 Oficines Exteriors de Comerç i d’Inversions de la Generalitat arreu del món.
Posició
Regió
1
Catalunya
2
Rin del Nord-Westfàlia
3
Escòcia
4
Llombardia
5
Emília-Romanya
L’objectiu principal d’aquesta estratègia és captar noves inversions productives a Catalunya així com fomentar les reinversions i l’arrelament d’empreses estrangeres que ja estan establertes al territori, tot fomentant la interrelació d’aquestes multinacionals amb empreses proveïdores catalanes. Amb aquesta finalitat, Catalonia Trade & Investment ofereix serveis a mida en la fase d’aterratge com la cerca de socis o proveïdors locals, la recerca de personal, l’assessorament legal i la cerca de naus, terrenys o oficines, entre d’altres.
L’estratègia de captació d’inversió estrangera de l’agència es prioritza en base tres criteris bàsics: els principals països emissors d’inversió -ja siguin tradicionals (Europa, Japó, Estats Units) com emergents (Xina i Índia)-, les empreses de referència global i líders en els seus àmbits i els projectes estratègics i tractors per l’economia amb impacte efectiu sobre l’ocupació estable i de qualitat. Això es tradueix en el foment de projectes de l’àmbit industrial, d’R+D, logística, o els centres de decisió regionals en sectors estratègics com el vehicle del futur, la salut, la indústria 4.0 (IoT industrial, impressió 3D, intel·ligència artificial), i les tecnologies mòbils

Redacció Empreses Punt CAT

Please follow and like us:
0

Deixa un comentari

%d bloggers like this: