[VIDEO] Evolució de la situació lingüística des de que no ens governem via @enrafel

Ahir nit vam coincidir amb un [FIL] que ens va semblar prou gràfic i interessant per fer recull i traslladar de forma senzilla, certs fets que ara ens trobem, en judici arrel de la deformació de l’història de la cultura i llengua catalana i d’altres que són sense cap dubte part de la memòria de la peninsula Ibèrica que no Espanya, pel que sembla. Us dexem amb @enrafel

  1. Cadascú parla la seva llengua

  2. Introducció del castellà, poc a poc, a diferents àmbits en els territoris on no era llengua pròpia.

  3. La dictadura Franquista prohibeix les llengües que no són la castellana. Les onades migratòries castellanoparlants no hauran d’aprendre les llengües pròpies. Canals de difusió estrictament en castellà. Augmenta la castellanització dels territoris on el castellà no és propi.

  4. S’acceptarà que s’oficialitzin les llengües pròpies, però el castellà no podrà deixar de ser oficial. El Govern central (que pagam tots) només farà promoció nacional i internacional del castellà.

  5. Es comença a atacar la llengua pròpia. Comença a no ser requisit a les adm. públiques, sanitat… Es comença a sentir k la llengua pròpia és imposició, quan en realitat la imposada és la castellana. Es fomenta l’odi a la llengua pròpia. Es fomenta la fragmentació de la llengua

per @enrafel

Please follow and like us:
0

Deixa un comentari

%d bloggers like this: