L’abric Romaní – Capellades 10 suggeriments ARA.cat pel cap de setmana

L’abric Romaní – Capellades

En la Catalunya central, a la comarca de l’Anoia, es troba un dels jaciments  arqueològics més rellevants del nostre país: l’Abric Romaní.

Està situat en la formació geològica de la Cinglera del Capelló a la vila de Capellades, un turó de travertí format  per l’acció de l’aigua al llarg de milers d’anys i les seves trovalles prehistòriques són principalment de l’època del paleolític mitjà.

Aquest espectacular indret d’alt valor geològic i prehistòric va ser descobert per un veí de la vila que es deia Amador Romaní a l’any 1909.Ell mateix va promoure les primeres excavacions i posteriorment s’han mantingut els treballs arqueològics fins a l’actualitat. En aquest moments es fan excavacions anuals a càrreg de Eduald Carbonell i l’IPHES (Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social).

Gràcies als treballs fets al llarg de tots aquests anys l’Abric és avui un gran jaciment on s’estudia la forma de vida de l’home neandertal i les trovalles superen les 12.000 peces: estris domèstics i restes de animales herbívors principalment.

Les excavacions recents tenen una antiguitat de 62.000 anys i mai no s’han trobat restes de neandertal, cosa que no es descarta.

per Magari del Pou dels Desitjos

Suggeriments ARA.cat pel cap de setmana:

Podeu informar-vos dels horaris de visita a:

www.neancapellades.cat

 

Please follow and like us:
0

Deixa un comentari

%d bloggers like this: