La indústria catalana remunta en part gràcies a la innovació @raymerichp

“La innovació sistemàtica requereix la voluntat de considerar el  canvi com una oportunitat”
Les bones noticies sempre són d’agrair.  Ramon Aymerich (@raymerichp)    via  La Vanguardia 3/2/18  es fa ressò  del despertar de  la industria manufacturera  catalana   gràcies a l’expansió conjunta de l’economia global . Aquesta indústria   innova més que d’altres ,nota Aymerich , que tot seguit es pregunta si la innovació està en el seu ADN o  la indústria innova perquè no li queda més remei. I rebla  “La seva apertura a l’exterior la fa més sensible al creixement econòmic global però l’obliga a estar més atenta”
Tothom coneix com s’han desenvolupat els esdeveniments:  la recessió va portar la indústria catalana a  la internacionalització de les exportacions  però ara    veiem  amb goig com  aquestes exportacions   estan fent   que les empreses de facto innovin és a dir  millorin les prestacions dels serveis i dels productes  per guanyar a la competència de  països  estrangers.  I les conseqüències d’aquesta innovació només poden ser positives ja que com dèia el mateix Drucker,” una empresa no és una fàbrica”. Cal estar desenvolupant nous productes, millorant serveis…..perquà tard o d’hora la competència et copiarà o  traurà els teus  productes a un preu més baix. 
 
La bona noticia ens porta a la següent qüestió  (que caldria resoldre). Examinem les dades  de l’Idescat per al IIITrimestre 2017.
 
La  pregunta que us estareu fent  és: com podem millorar aquests resultats?. Com podem fer créixer les exportacions  de nivell tecnològic alt  en detriment de les exportacions de baix nivell  tecnològic?. O ja ens va bé així?. Quins costos mediambientals , de treballs de baix valor afegit , de curta vida mitjana del producte etc…són inherents a les exportacions de nivell tecnològic baix?.
Alguna idea?. La voleu compartir?
Recordeu que una R+D+I robusta  crearà llocs de treball d’alt valor afegit i  farà possible el pais que volem. Digueu la vostra.
@repcatcrossover
Please follow and like us:
0

Deixa un comentari

%d bloggers like this: