Le Soir: Catalogne: l’investiture de Puigdemont est reportée @Magari_29

Catalogne: l’investiture de Puigdemont est reportée

Catalunya : la investidura de Puigdemont queda ajornada

Le Soir-Be 30/01/18 a 10:19 Per Marine Buisson

 

Referendum Catalunya

El president del parlament català rebutja designar un altre candidat que no sigui l’independentista exiliat a Brussel·les.

“No designarem un altre candidat”. Posant  fi al suspéns, el president del Parlament català, Roger Torrent, ha anunciat aquest dimarts que la investidura de Carles Puigdemont a president Catalunya s’ajorna sense precisar fins quan tot esperant que les garanties jurídiques es donin.

Una sessió que s’ajorna, però no es suspén donat que Roger Torrent ha emfatitzat que no proposarà cap altre candidat que no sigui Puigdemont: “No presentaré un altre candidat. Ni la vicepresidenta espanyola ni el tribunal constitucional decidiran qui ha de governar Catalunya. Presentarem recurs”.

Foto: © AFP

En definitiva l’enfrontament político-judical continua.

La formació de Puigdemont, Junts per Catalunya, ha lamentat no haver estat consultada per Roger Torrent avans de ajornar el ple.” El ple s’hauria pogut celebrar”

Aquest dilluns, Gonzalo Goye, l’advocat espanyol dels consellers en l’exili Meritxell Serret i Toni Comín era pessimista: “Desafortunadament penso que el parlament tindrà dificultats per protegir el Sr. Puigdemont i els consellers a l’exili ( Lluis Puig Gordi, Meritxell Serret i Clara Ponsatí encara són a Brussel·les). Per ser honestos penso que Catalunya està patint les conseqüències d’una mena d’ocupació”. Gonzalo Goye ens confirma que Carles Puigdemont es trobava a Brussel·les avui dimarts.

El termini legal s’acaba el dimecres

La sessió del ple posposat ja havia estat intervingut per una sentència dictada dissabte per el TC en la que imposava unes mesures condicionant el ple:

En cas d’una investidura a distància el vot no  serà vàlid;per altre banda el Constitucional ha considerat que Puigdemont ha de demanar al jutge del TS l’autorització per compareixer a la cambra  i aquesta autorització l’ha de demanar  personalment.

Amb tot , el Parlament ha de cumplir el ternini legal per una sessió d’investidura que finalitza  el dimecres 31 gener.

Traduït per @Magari_29

 

Please follow and like us:
0

Deixa un comentari

%d bloggers like this: