Liderou – Callís – Un parell d’ous @DewCatalunya

Conegut al Pla de l’Estany com a “Can Callís” és un negoci familiar amb més d’un segle de tradició. Fundat al 1920 per l’avi de l’actual propietari. Can Callís va començar amb la venda de pollastres, i ha evolucionat fins a esdevenir Liderou.

Creada al 1995 és la empresa amb la gamma d‘ous més completa produïda a les comarques gironines. La seu central, situada a Maià de Moncal, ocupa una superfície de 23 hectàrees. A més, disposa d’altres granges arreu de la demarcació: a Argelaguer, Santa Coloma de Farners i Banyoles.

 

 

 

 

 

 

L’empresa Liderou de Maià de Montcal, entra en el segment dels precuinats.

Tenen quatre marques: Liderou, Matines (destinada a Espanya), St.Dalmau i Can Tarrats (ous ecològics). Ven un 80% de la producció arreu de Catalunya i el 20% restant a parts iguals a mercats exteriors (Espanya, Itàlia i Andorra).

La varietat d’ous “pica a terra” és una innovació que aposta per recuperar la qualitat. Les gallines viuen en granges a l’aire lliure i en llibertat, aixó és reflecteix als valors alimenticis dels seus ous.

Sempre apostant per el producte local tant necessari en aquests temps.

Liderou és una empresa moderna, sòcia de CataloniaGourmet que combina la tradició i qualitat amb iniciatives com tallers de cuina i maridatge, col.laboracions sol.lidàries, premis als consumidors, etc.

El seu fundador Miquel Callís i Prat va estar elegit Banyolí de l’any 2016 per la seva trajectòria personal. Va ser industrial i avicultor però també una persona molt lligada a la Vila. Vicepresident del Club Esportiu Banyoles i regidor a l’Ajuntament de Banyoles de 1979 a 1983 ha participat en incomptables iniciatives al llarg de tota la seva vida.

A la gala de lliurament del guardó, presidida pel President de la República Catalana, Carles Puigdemont, el passat 3 de setembre del 2016 va dir emocionat:

Puc dir que he estimat i m’ha apassionat tot el que he fet, i sempre m’han guiat dos pilars imprescindibles: l’esperit de millora i el sentit de país”.

Al 2017 va ser nomenat president d’honor de la Federació Avícola Catalana (de la que va ser fundador al 1977) de mans de la consellera d’Agricultura, Meritxell Serret.

A la seva altra passió, l’esport, va aconseguir grans fites. Com a vicepresident i diputat d’Esports de la Diputació de Girona va promoure la Festa de l’Esport i és un dels responsables de que Banyoles esdevingués Subseu Olímpica l’any 1992. Fet que va impulsar el creixement de aquesta tranquil·la ciutat convertint-la en el que actualment és.

Liderou – Un parell d’ous

Si vols sorprendre regala el pack “Un parell d’ous”. Novetat a la 40 edició d’Alimentaria al 2016. Dos ous enormes per fer les millors receptes.

Podeu veure-ho al vídeo del programa de Tv3 “Divendres”, amb el cuiner Pep Nogué

Gaudeix dels productes de la terra amb confiança i Fes República!

per Dew d’Olot 

Please follow and like us:
0

One thought on “Liderou – Callís – Un parell d’ous @DewCatalunya

Deixa un comentari

%d bloggers like this: