Recuperem la sobirania alimentària amb productes artesanals de proximitat

Els consumidors cada cop més volem conèixer l’origen dels nostres aliments, tenim plena confiança en els productors catalans i en la qualitat dels seus productes, ara és l’hora d’impulsar el consum d’aliments de proximitat des de la societat. Necessitem conèixer els espais on els consumidors poden trobar tot allò que necessiten per omplir el rebost amb la garantia que s’ha collit o elaborat molt a prop de casa. El consum de productes de proximitat ens ajuda a millorar els nostres hàbits alimentaris, a conèixer els productors, a reduir l’impacte ambiental i ajudar a la viabilitat econòmica de petites empreses catalanes. Per tant avui presento tres negocis petits del Camp de Tarragona, on podem gaudir de bona qualitat, servei personalitzat i a un bon preu.

  • El Forn Sistaré és un negoci familiar que es va crear a l’any 1910, i que ara mateix porten els germans Xavier i Tomàs Pàmies Sistaré. Al seu obrador amb molta passió s’hi elaboren uns pans excel·lents amb massa mare amb un llarg repòs al voltant de 24 hores que té l’objectiu de preparar un pa que sigui bo de gust, amb una bona conservació, fàcilment digerit i saludable, pensant en la gent sensible i amb intoleràncies digestives. L’elaboració de pans es fa amb 30 diferents tipus de farina, com la integral, la d’espelta integral ecològica i la
    d’espelta blanca amb 100% de massa mare de la mateixa espècie. Tenen quatre botigues a Reus i una a Tarragona, disposen de servei a restauració, tot repartint amb un tricicle. Al seu taller fan cursos per ensenyar el procés de preparació de pa, per fer-lo a casa. Des de fa un any estan col·laborant amb l’Institut Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils on
    premien amb beques de perfeccionament i estada en empreses els millors estudiants per poder seguir amb la seva formació professional.

 

  • Carns Bertran és un negoci petit amb tres botigues que donen servei a tres pobles de la província de Tarragona, del qual formen part tots cinc germans de la família. Tot va començar als anys 70 amb l’obertura de la primera botiga de vedella al mercat central de Tarragona, la va obrir el Josep Ramon, qui va rebre el títol de mestre artesà després de llargs cursos al gremi de Barcelona. Uns anys després va obrir una nova botiga i un magatzem a Sant Pere i Sant Pau i era quan van començar a incorporar-se poc a poc els altres germans i germanes: l’Anna, el Ferran, el Jordi i la Montse. El seu segell identificatiu és la qualitat i la simpatia…” o almenys ho intentem!”, diuen ells, somrient. A la seves botigues podeu trobar embotits, formatges, conserves, congelats i carn fresca sempre de proximitat, també tenen cuina, plats preparats i menú del dia. Des de la seva pàgina web es poden fer comandes de particulars i empreses per a recollir als diferents punts de venta i també disposen de servei a domicili de proximitat als establiments.
  • Vins Jové neix amb la voluntat d’introduir-vos en un ambient distès al món dels vins, caves i destil·lats. Té dos punts de venta a la ciutat de Tarragona. L’obertura de la primera bodega va ser als anys 40 a la Part Alta, l’any 2012 va obrir la segona bodega a l’avinguda Catalunya. A les seves botigues trobareu un ampli assortiment de productes, consells i recomanacions per a cada ocasió, ja siguin regals especials per persones molt especials, el maridatge perfecte per a qualsevol dels vostres àpats, o el vi ideal per un sopar romàntic. Disposen d’un ampli assortiment de vins catalans de les onze denominacions d’origen, la majoria dels quals del Priorat, Montsant, Terra Alta, Conca de Barberà i naturalment de Tarragona, alguns licors, vi a granel, destil·lats, caves i champagnes que faran de cada ocasió un moment únic i singular. Entre altres complements hi podeu trobar també coques de recapte, de ceba, espinacs o escalivada que sempre s’elaboren amb productes de primera qualitat.

Amb el consum d’aquests establiments ens comprometem a prioritzar el producte de màxima qualitat que prové directament del productor, a defensar l’agricultura i la ramaderia locals, alhora que es defensa el territori i també podem gaudir en la companyia dels nostres familiars i amics, per aconseguir el màxim plaer i satisfacció.

Vàlia Terranova

Please follow and like us:
0

Deixa un comentari

%d bloggers like this: