#ViatgersxRepublica via @ViatgersxRepublica

 

Molts hem hagut de viure la situació catalana des de l’estranger. Hem plorat l’1-O, ens hem emocionat el 3-O i el 10-O, ens hem indignat amb l’empresonament dels Presos Polítics, esgarrifat amb la bruta campanya del bloc 155, i horroritzat amb la dissolució del Parlament. També som aquells a qui se’ls ha negat el vot.

Però la República és viva, i a manca de força institucional per promocionar-la al món, serem la gent, un cop més, qui granet a granet vagi presentant aquest il·lusionant projecte de país a la comunitat internacional. Dels carrers catalans als carrers d’arreu del món.
Què és ViatgersxRepublica?

Una associació de viatgers i viatgeres que volen ajudar a visibilitzar la República, i tots els delictes que s’hi estan cometent per part del govern espanyol. Catalans a l’exterior, residents o en ruta, que aporten el seu petit gra de sorra per despertar consciències, generar complicitats, difondre informació de primera mà, crear debat, i generar empatia. En resum, republicans fent República.
Qui hi forma part?

Qualsevol que tingui ganes de col·laborar, i que es trobi fora del territori nacional generant així la possibilitat d’arribar a qualsevol nacionalitat que visitin. Tant turistes de cap de setmana com viatgers de rutes llargues poden aportar un immens valor al projecte.

Quins són els objectius de ViatgersxRepublica?

  • Presentar la República Catalana al món
  • Visibilitzar la violència judicial, econòmica i política a la que està sotmesa la República.
  • Crear debat entre gent d’altres països, parcialment informats sobre la situació.
  • Cercar complicitats i generar solidaritat internacional des de baix.
  • Acostar la posició catalana a llocs on no hi arriba.
  • Situar la República i el seu projecte de país al mapa.

 

Full de ruta Aeroport a aeroport pels ViatgersxRepúbliCAT

IMPORTANT: com ser #ambaixadorfreelance de la #Repúblicacatalana

Quatre maneres simples i barates de fer-ho en qualsevol escapada, viatge de negocis, o vacances. cada acció, cada persona, cada complicitat aconseguida compta. Treballem plegats.

Segons dades de l’IDESCAT, al 2016 a #Catalunya va haver-hi més de 3.7 milions de desplaçaments a l’estranger. La mitjana d’estada va ser de 7 dies. Veieu la quantitat d’oportunitats de fer #activismeturístic per presentar la #republicacatalana al món?

Cada desplaçament és una oportunitat per promoure la #Repúblicacatalana, generar complicitats, despertar consciències, i situar #Catalunya al mapa de la història moderna. Recordeu: som formigues fent feina sense pressa, però sense pausa.

Hi ha molts petits gestos que poden sumar un suport més al nostre projecte. Accions permanents, que no necessiten ser planificades, són espontànies, no invasives, i fàcilment executables. Amb experiència viatgera provada, proposem algunes:

  • Dur el llaç groc a tot arreu . Aquest gest pot generar preguntes i interès, i dóna l’oportunitat d’explicar que tenim Presos Polítics. Molts països pateixen la mateixa lacra, i comprendran la injustícia del seu empresonament. (foto motxilla llaç)
  • Respondre #Catalunya a qualsevol formulari, reserva, o pregunta sobre nacionalitat. Ni “Barcelona”, ni òbviament “Spain”. Pels que coneixen el cas, serà un gest de reafirmació, i pels que no, una oportunitat per preguntar i ser informats. Normalització. (foto hostel)
  • Dur un mapa de #Catalunya a sobre, o mostrar-ho al Google Maps sempre que se’ns pregunti què és Catalunya o on està. Aquest petit gest visual farà que tothom comenci a entendre on estem al món. (mapa Cat)
  • Portar a sobre targetes amb links de webs que continguin informació útil sobre la #Repúblicacatalana. Se’ls hi pot donar a qualsevol interessat en el tema. Ampliarem info i facilitarem plantilles i webs. Acceptem referències!

Aquests petits gestos són el primer pas d’una sèrie d’accions que tindran com a finalitat normalitzar #Catalunya com a país, projecte, i model a seguir. Fem que la gent ens rebi amb els braços oberts en aquesta recta final!

Properament facilitarem eines, documents i informació útil per qualsevol Viatger per la República. Part imprescindible del kit de l’Activista turístic.

Els propers dies també, idees viatgeres sense sortir de #Catalunya. Això només és el principi d’una part molt petita d’un immens moviment social que sortirà als llibres d’història. Escrivim-ne la nostra pàgina!

Necessitem molta difusió, per tal que arribi a quants més viatgers millor! Sense gent això no funciona! També estem encantadíssims de rebre idees, suggerències, o qualsevol tipus de dada que pugui ser útil.

Volem saber quines estratègies seguiu vosaltres a l’estranger. També estarem encantats de compartir fotografies de Viatgers per la república, representants de #Catalunya a cada lloc del món.

Envieu-nos-les per DM. Ampliem la xarxa!

El primer pas cap a l’Activisme Turístic de la #Repúblicacatalana!

 

Please follow and like us:
0

Deixa un comentari

%d bloggers like this: