Ramir de Porrata , què ha passat, què està passant ,què podem fer….? via @ramirp

Ramir de Porrata-Dòria

Emprenedor i empresari.
Sempre ha cregut en la importància que tenia la ciutadania en tot aquest procés cap a la República.Ara , ens dóna una visió sobre l’actualitat i la necessitat que  la gent segueixi treballant unida en aquests propers mesos per construir- la.

1) Els darrers esdeveniments estan generant sentiments d’indignació i ràbia a molts catalans, però alhora estan generant una desbordant energia. Cal q convertim aquests sentiments i energia en accions per construir República. Passem del dol i la queixa a l’acció i la feina.

2) Fem primer un breu repàs del que hem après els darrers mesos:

3) Nosaltres volem fer efectiva la República amb democràcia. L’Estat se salta la democràcia per impedir la República.

4) Nosaltres volem fer efectiva la República pacíficament. L’Estat utilitza la violència per impedir la República.

5) Els Republicans tenim majoria en escons, però no en vots. Una part important de la població de Catalunya encara no veu clars els beneficis de la República

6) Europa i la comunitat internacional no ens donaran suport fins que vegin que els costos i desavantatges de mantenir Catalunya dins Espanya són superiors als costos de fer efectiva la República Catalana

7) Vol dir tot això que no podem fer efectiva la República? Tot el contrari. La tenim més a prop que mai, sobretot pel canvi de marc mental que ha experimentat una gran part dels catalans, que ja no se senten representats per l’Estat Espanyol.

8) La massa social dels partidaris de la República ha crescut, amb més de 2 milions de vots, la nostra capacitat mobilitzadora continua sent extraordinària, i molta gent té una energia desbordant per actuar, per treballar per la República.

9) Així doncs, quina és la conclusió dels darrers esdeveniments? Doncs que hem descobert que la tanca que hem de saltar (l’Estat) és més alta del que pensàvem.

10) I si la tanca és més alta, l’estratègia per saltar-la és clara: 1.- Reduir l’alçada de la tanca, fent que el terra al seu voltant s’estovi, s’afebleixi. 2.- Acumular forces, per saltar més alt

11) La línia estratègica de reduir l’alçada de la valla ja l’hem explicat varis piuladors: es basa en les 4 crisis de l’Estat, que aviat entraran en ressonància: – Crisis de democràcia – Crisi de corrupció – Crisi de pensions – Crisi de deute

12) Centrem-nos en la segona línia estratègica: acumular forces, enfortir els partidaris de la República. Crec que aquesta acumulació de forces es fonamenta en tres eixos d’actuació: – Institucional – Ciutadà – Internacional

13) El primer eix, a nivell institucional, es fonamenta en triar els membres de la mesa del Parlament, investir el President de la Generalitat, formar Govern, recuperar el control de les institucions i iniciar el procés constituent participatiu.

14) En aquest primer eix, crec que hem de tenir confiança en el President Puigdemont, els nostres partits (JxC, ERC i CUP) i els candidats d’aquests partits que esdevindran diputats. Em consta que s’està treballant amb intensitat i discreció per encarar aquests reptes.

15) Només vull aquí llençar dos missatges sobre l’eix institucional: – Els Republicans no hem d’acceptar cap govern il·legítim que no reflecteixi el que els catalans hem votat a les urnes

16) – Els Republicans no hem de fer cap concessió a aquells partits que donen suport a la violència policial i a l’empresonament dels nostres polítics. Cap ni una.

17) El segon eix és el ciutadà. El procés sobiranista va començar per l’impuls de la gent, i s’ha enfortit i consolidat gràcies a la gent. Però com és lògic, els darrers mesos, el President, el Govern i els partits catalans han liderat aquest procés

18) En aquesta etapa tornarà a tenir una importància cabdal la gent, perquè el President i el Govern estaran sotmesos a un intens setge polític, judicial, financer i mediàtic per part dels poders de l’Estat. El seu marge d’actuació, serà per tant, estret.

19) La iniciativa ha de passar doncs novament a la gent. Però amb un enfocament diferent. Hem de substituir les grans manifestacions per feina de formiga, per multiplicitat de microaccions i microiniciatives continuades i capil·lars a tot el territori: la Xarxa per la República.

20) Aquesta multiplicitat de microaccions i microiniciatives és impossible d’aturar. La capil·laritat multitudinària és imparable.

21) Aquesta multiplicitat d’accions ha d’anar enfocada en gran part a convèncer unionistes dels beneficis de la República

22) Un important nombre de catalans voten unionisme per desconeixement o perquè només accedeixen a mitjans unionistes. Hem d’arribar a tots aquests catalans, escoltar-los i explicar-los la gran oportunitat que representa per ells la República.

23) Molts d’ells o els seus pares van marxar d’altres parts d’Espanya i van venir a Catalunya per millorar la seva qualitat de vida, per millorar. Són, per tant, persones inconformistes. Volen un futur millor.

24) Cal escoltar les seves motivacions, i fer-los veure que tenen la possibilitat de fer un país nou. Cal explicar-los tot el que poden millorar, des del vessant econòmic a vessants com la justícia social, la democràcia, la contundència contra la corrupció, etc.

25) Hem de fer veure a aquestes persones que el canvi que farem, la República que construirem junts, mantindrà uns magnífics llaços de relació i cooperació amb Espanya, i que fins i tot, pot ser l’espurna que provoqui un canvi a Espanya. (segueix a sota)

26) Ja està sorgint un bon nombre d’iniciatives impulsades per la gent encaminades a aquest objectiu. Aquí en trobareu un bon nombre :INICIATIVES

27) I també n’estan sorgint d’altres: – – Llibres per la República – Imatges per la República – Esportistes per la República – Periodistes per la República – Economistes per la República – Banc de temps …

28) Moltes d’aquestes iniciatives estan treballant coordinadament. S’han agrupat per dur a terme accions de visibilització, sensibilització i materialització de la República.

29) Si teniu ganes de treballar per la República, apunteu-vos a algunes d’aquestes iniciatives, especialment al seu canal de twitter i al seu canal de Telegram.

30) També s’està gestant una altra iniciativa molt potent i ambiciosa, relacionada amb el món digital, que es divulgarà ben aviat.

31) I el tercer eix d’actuació ha de ser l’internacional. Un cop el Govern estigui format, cal enviar una oferta a tots els països d’Europa i també a altres països com EUA, Israel, etc.

Ramir de Porrata-Doria

Please follow and like us:
0

Deixa un comentari

%d bloggers like this: