@SomEnergia – Abaixem els preus de la llum a partir del gener

Tal com ens vam comprometre en donar ressò a les empreses més representatives del país, us fem arribar Aquest comunicat de: Som Energia.

Abaixem els preus de la llum a partir del gener

[También en: Castellano] 

A partir del dia 1 de gener de 2018 modifiquem els preus de les tarifes de llum a la cooperativa per ajustar-nos a l’objectiu de marge econòmic que tenim establert. A la pràctica això suposa una revisió a la baixa del preu que paguem per cada kWh utilitzat.

El passat juliol de 2017 vam haver de pujar els preus per sobre del que és habitual perquè els costos de l’energia al mercat majorista ens situaven en un escenari de pèrdues econòmiques al tancament de l’any.

Però a hores d’ara, podem ajustar millor els nostres preus perquè ja hem pogut compensar les pèrdues extraordinàries del primer semestre del 2017 i la previsió per a l’any vinent ens permet fer-ho.

A la següent taula podeu veure els preus per a cada tarifa, que començarem a aplicar a partir del proper 1 de Gener de 2018:

(Preus sense l’IVA, el finançament del Bo Social i l’impost d’electricitat)

Si la revisió anual dels preus es fa al juliol, per què canviem ara?

A la cooperativa vam acordar que el preu de venda de l’electricitat seria fix i es mantindria des de l’1 de juliol fins al 30 de juny de l’any següent, amb l’objectiu a llarg termini que el marge de comercialització estigués al voltant del 4%. I que aquest marge només l’aplicaríem sobre el terme d’energia, sense posar-ne cap en el terme de potència (terme fix).

Els preus només els modificarem si el marge s’allunya molt del que considerem adequat per a la cooperativa (entre el 2% i el 6% anual) i, evidentment, si es produeixen canvis a la part regulada que estableix el Govern.

Això és el que veiem a finals d’aquest any: si mantinguéssim els preus fixats al juliol, el marge econòmic hauria superat el sostre que tenim establert. Per tant, el Consell Rector de la cooperativa ha aprovat reduir els preus per ajustar els nostres resultats a allò que considerem just i adequat.

Som Energia

Llegeix la notícia al blog »

Please follow and like us:
0

One thought on “@SomEnergia – Abaixem els preus de la llum a partir del gener

Deixa un comentari

%d bloggers like this: