Recull Matinal

Bon dia a tothom, el triomf sobiranista es va afermant, dia a dia en nosaltres: La ciutadania.

A cada publicació estrangera que fa un titular amb la nostre victoria, a cada titular del Financial Times dient-li a Rajoy que ha fet una com un cove, germinar la nostre llavor, llaurada durant tantes generacions i als últims anys amb la “revolució groga“. Ara ja ens creiem imatges com aquesta de Le Perthus.

Au Perthus, à la frontière espagnole, un panneau annonce la “République de Catalogne”


Foto : Europe1.fr enllaç a la font. (disposarem la traducció durant la jornada)

I a més creix la República Catalana, més creix la repressió espanyola. I pitja l’acelarador de la seua màquina de guerra amb fets com el de Reus, tal com recull EL NACIONAL

El bloc del 155 colla de nou l’independentisme després de fracassar a les urnes

 

Catalunya és clarament ara, un territori en litigi de sobirania. Per un costat la del colonitzador que reclama els seus drets de conquesta en nom de la suposada població nativa seua que viu en el nostre territori. Per l’altre, la sobirania del poble: Del poble nascut a Espanya que va venir cercant una vida millor i la va trobar però també el que fugia de l’opressió caciquisme tant instal·lada a la cultura espanyola. El Poble, fills d’immigrants, el poble que porta en el seu ADN segles d’ocupació, el poble d’arreu que ha trobat la seua llar, d’arreu del món que oloren aquesta terra i se la senten més seua fins i tot que molt de nosaltres.

El món està ple de guerres, mutilacions aberrants a dones, maltractes, persecucions ètniques, genocidis indiscriminats i governs podrits per la corrupció i els classismes heretats. I a Catalunya s’ha alliberat dels seus malsons. I que duri per molt anys.

El piolins ja marxen segons ens explica VILAWEB

Retirada en marxa: els policies que van reprimir l’1-O se’n van de Catalunya

Vinguts de tot l’estat espanyol per a evitar el referèndum, el pas d’aquests agents per Catalunya serà recordat per la brutalitat amb què van actuar l’1-O i per no haver pogut evitar la votació de més de dos milions de ciutadans

Però l’amenaça perdura i el litigi durarà força temps. ELPUNTAVUI

L’Estat aixeca part del bloqueig

 El ministeri agrupa tota la intervenció financera del govern sota el paraigua del 155 i a partir de l’1 de gener permetrà pagar els ajuts i subvencions que havia congelat al setembre

 El Parlament presenta recurs contra el 155

Prenguem-se les coses amb bon humor i descarreguem la llufa que ha disposat , al Dropbox :

Que passeu un bon dia dels innocents.

Enric Almar – VeusxCAT Magazine

 

Please follow and like us:
0

Deixa un comentari

%d bloggers like this: