Els Illegal Times via @illegal_times

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Els vam conèixer fa unes setmanes i lamentablement fins avui dia de Nadal, no hem pogut donar-los el lloc que mereixen, hi ha tant de talent i des de tants punts de la galàxia cultural d’arreu que estaríem hores i no acabaríem. Ells es presenten sols i el millor és fer una bona passejada perquè ens diuen a la seua publicació digital, gratuïta i talentosa com poques. Aquí us deixem un breu resum, però… He de visitar-los i descarregar el PDF del seu no. 0.

Moltes gracies Illegal’s i Bon nadal a tots 

Enric Almar – VeusxCAT Magazine


Aquesta publicació vol ser un crit plural i valent per denunciar els atacs contra els drets col·lectius i individuals, i entre ells la llibertat d’expressió. I ho fem utilitzant com a tota arma la ploma, en forma de vinyetes i de reflexions, les vinyetes que aporten una vintena llarga de dibuixants satírics d’arreu del món, molts dels quals col·laboren amb diaris de prestigi internacional, i les reflexions escrites per una quinzena d’activistes socials i culturals.

Illegal Times neix d’una idea conjunta de la cooperativa de comunicació l’Apòstrof i el dibuixant satíric Jaume Capdevila (Kap) a fi de recollir veus crítiques contra les polítiques repressives de l’estat espanyol.

És un projecte sense afany de lucre i totes les persones que hem convidat a escriure-hi i il·lustrar ho han fet de manera solidària. Són periodistes, ninotaires, activistes i humoristes d’arreu del món els quals hem unit amb l’única voluntat de cridar, protestar i sacsejar consciències.

Llapis i plomes

Volem agrair especialment la col·laboració de totes les persones que hi han aportat la seva mirada amb dibuixos i reflexions.

ELS LLAPIS

Terry Anderson, Ant (Anthony Garner), Azagra (Carlos Azagra), Bado (Guy Badeaux), Cécile Bertrand, Coco (Corinne Rey), Liza Donnelly, Elchicotriste (Miguel Villalba), Eneko (Eneko las Heras),Ermengol (Francesc Tolsà), Fer (José Antonio Fernández), Ferreres (Miquel Ferreres),Manel Fontdevila, KapKhalid Gueddar, Ferran Martin, Marilena NardiMartin Rowson, Mohammed Sabaaneh, Raquel GU (Raquel García Ulldemolins), Sr. Plástiko (Ricardo Hermida), Tjeerd RoyaardsCristina Sampaio, Tres (Carlos Villafranca), Willem (Bernard Willem Holtrop)

LES PLOMES

Carme ArenasPepe BeúnzaJordi BorràsJaume CabréJúlia CotRamón CotareloManuel DelgadoJone GoirizelaiaCarme Herranz Salinero i Carles Perdiguero GarretaSimona LeviNatza FarréDavid FernàndezSergi LópezArcadi OliveresPepa PlanaMarta RojalsTània Verge i Hamza Yalçin.

La publicació ha estat possible gràcies al Grup Ecos; el Col·lectiu Ronda; la Fundació Roca i GalèsArç cooperativaJamgo, SCCLOlistis, SCCLBruna, SCCL; Andreu Comas; Núria Vila; Patrícia Rodríguez, i en especial a la Bel Zaballa. També volem agrair l’esforç de totes les persones que n’han distribuït els 10.000 exemplars.

 

Manifest

Pilotes de goma, cops de porra i destrosses. La brutalitat policial es va desfermar el passat 1 d’octubre a Catalunya per impedir que la ciutadania pogués votar en el referèndum d’autodeterminació, un dret, el d’autodeterminació, reconegut internacionalment i que tots els estats de les Nacions Unides estan obligats a adoptar. Per sort, no van poder impedir-ho del tot, la ferma voluntat de resistir de milers i milers de gent anònima va permetre que 2.286.217 persones, el 43,03% de l’electorat sobre un cens de 5,3 milions acabessin votant, això sense comptar els vots de les urnes que es van acabar emportant tant la policia nacional com els mossos d’esquadra.


Les imatges d’aquella violència ferotge –que va deixar més de mil ferits, un dels quals va perdre la visió d’un ull–, de la policia entrant als col·legis electorals i agafant les urnes, van recórrer mig món i van mostrar la naturalesa autoritària d’un estat espanyol que segueix vulnerant drets humans bàsics com el de la llibertat d’expressió.Però igual que la vulneració dels drets democràtics per part de l’estat no començava l’1 d’octubre, tampoc va acabar aquell dia. Després vingueren la dissolució del Parlament de Catalunya i del govern de la Generalitat elegits democràticament pels catalans i catalanes el 27 de setembre de 2015, la intervenció política de l’autonomia (la intervenció econòmica ja s’havia consumat feia uns mesos), així com l’encausament judicial i la presó preventiva per a dos activistes civils noviolents i de deu membres del govern, així com l’exili de la resta, i la censura, altre cop la censura, tancant un centenar de webs, assetjant mitjans de comunicació, investigant i encausant tuitaires, mestres, dibuixants i actors.

Aquesta publicació que teniu a les mans vol ser un crit plural i valent per denunciar els atacs contra els drets col·lectius i individuals, i entre ells la llibertat d’expressió. I ho fem utilitzant com a tota arma la ploma, en forma de vinyetes i de reflexions, les vinyetes que aporten una vintena llarga de dibuixants satírics d’arreu del món, molts dels quals col·laboren amb diaris de prestigi internacional, i les reflexions escrites per una quinzena d’activistes socials i culturals.

Juntes alcem la veu per cridar prou repressió. Ni a Catalunya ni enlloc.

Please follow and like us:
0

Deixa un comentari

%d bloggers like this: