El futbol i el groc – Xavi Hernandez

Jo sóc d’aquells estranys éssers que no els agrada el futbol, no és que hi tingui repulsió, miro per sobre les notícies però sóc incapaç de veure un partit sencer.

Curiosament, sóc del Barça perquè quan era petit (d’això ja fa molt de temps), la única manera de fer política era amb el FCB, per tant, en el meu cas es podria dir que sóc del barça per política i no per afició a l’esport.

Però em va sorprendre el rebombori del llaç groc d’en Pep Guardiola. Vaig llegir un munt de notícies demanant que la Premier o la UEFA el sancionin… per dur un llaç groc!?

Això se’n diu Mediastorm i ha fet efecte, ja que el Jutge fa cas a la guàrdia civil i pel que sembla, serà investigat…

En Pep Guardiola també ha demanat diàleg i entesa, però és clar, aquestes notícies no tenen tant ressò… o cap.

Però el cas més esperpèntic és el d’en Xavi Hernández que actualment juga a Qatar.

Va anar a votar vestint expressament un “polo” groc, sí sí com ho sentiu! Segons la majora de diaris d’àmbit espanyol és quasi un delicte.

 

Seria bo recordar que el groc és per demanar la llibertat de presos polítics a Espanya, no és el color de cap partit. Conec gent que no està per la República catalana i sí per la llibertat i retorn dels nostres pesos.

Però el més kafkià de tot va ser el programa Jugones de la Sexta del dia 18 de desembre.

 

Si algú no ha vist mai aquest programa, és molt similar a qualsevol discussió de bar entre diferents aficionats radicals després d’haver pres unes quantes cerveses, i que el propietari del bar demani de tant en tant que baixin la veu perquè molesten els altres clients.

Sorprenentment, aquest programa el veu moltíssima gent i que, per a molts d’ells, es la única font de informació que tenen.

El que ve a dir el vídeo es que el mateix Xavi que demana democràcia, és també amic dels dictadors de Qatar, i la prova definitiva és que participa en una festa i grava un missatge en àrab.

Tot el Mediastorm està molt ben estudiat, en part es per això el més d’1 milió de vots que ha aconseguit entre la classe obrera un partit de dretes que està a favor de l’acomiadament lliure i la sanitat privada.

Per rematar-ho, ahir vàrem tenir “clásico”. La gent va anar al camp del Madrid amb banderes espanyoles i no és que em molesti, per mi és un reconeixement que som un altre país, però algú em sap explicar la diferència entre dur estelades al Camp Nou o “rojigualdes” al Santiago Bernabéu? No havíem quedat que no es pot barrejar futbol i política?

Per acabar-ho de rematar, 0-3 … (aquí va un silenci amb un somriure).

Això ha de fer mal, però no justifica que en Sergio Ramos preguntat però una acció amb Suárez respongui: “En Barcelona dirán que tengo que ir a la cárcel… con Puigdemont”. Qui no vegi que aquesta frase és mil vegades mes incendiària que portar un llaç a la solapa o un “polo” groc… que s’ho faci mirar.

El Mediastorm enfocat a molta gent que sols veu TV estatal i programes de barra de bar es difícil de combatre, és la nostra feina, tinc algunes idees de cóm fer-ho però això dóna per uns quants articles més.

Ara toca descansar.

Com diu l’estimat Lluís a Ítaca…

“Més lluny, heu d’anar més lluny

dels arbres caiguts que ara us empresonen,

i quan els haureu guanyat

tingueu ben present no aturar-vos

 

Passeu unes Molt, molt Bones Festes en companyia dels vostres, recupereu forces i sant tornem-hi el 2018.

@David_Manent 

Please follow and like us:
0

Deixa un comentari

%d bloggers like this: