Tu votes, tu comptes – Dades d’escrutini via @Esquerra_ERC

Dades d’escrutini via ERC oficial de les eleccions al Parlament del 21 de desembre de 2017, facilitades al Magazine via Esquerra Republicana de Catalunya.

 

Comunicat als seus apoderats

Informació sobre el seguiment electoral d’Esquerra Republicana gràcies a les dades aportades pels 22.000 apoderats i apoderades desplegats arreu del país.

La mateixa nit electoral, abans de les 11.30h vam recollir les dades de més de 7.200 meses gràcies a l’aplicatiu propi i via telefònica.

A més, durant el divendres 22 de desembre vam acabar de recollir les còpies de les actes d’escrutini de forma física :memo:per comprovar els resultats i veure les incidències.

Sobre les dades d’escrutini:

Ja en els primers minuts, la projecció amb la qual treballàvem amb les dades que anaven entrant de les primeres meses escrutades, van simular el resultat que ha acabat sent.

Amb totes les dades rebudes de les meses, el resultat que s’obté aplicant la Fórmula d’Hondt és exactament el mateix que el resultat oficial.

Falta afegir el vot exterior i acabar de resoldre les incidències, que es farà aquest diumenge 24 de desembre a l’escrutini general. Però les variacions en general serien mínimes i hi hauria només un escó que balla entre el PP i C’s a Tarragona.

Sobre les incidències:

Es van notificar explícitament fins a 5.618 meses SENSE incidències al llarg del dia i al recompte.

Es van notificar 368 incidències al llarg del dia i durant el recompte, de diferents tipus, entre les que destaquen l’anul·lació de vots que haurien de ser vàlids i que estan en disputa , així com resultats que no quadren per culpa d’un vot i que allà mateix a la mesa es va consensuar una solució. Altres incidències són la falta de paperetes en algun moment o la validació d’algun vot que hauria de ser invàlid entre altres.

D’aquestes incidències, totes tenen un impacte mínim, ja que es podrien validar o invalidar poques desenes de vots en disputa, a l’escrutini general del dia 24 de desembre .

Per tot plegat, donem els resultats del 21D com a bons i certifiquem la clara majoria absoluta de les candidatures a favor de la República, i per tant, i en conseqüència, la derrota del bloc del 155.

I sobretot, des d’Esquerra Republicana agraïm la feina imprescindible de totes les persones apoderades presents als col·legis electorals el 21D, que ens va permetre configurar la xarxa més gran de ciutadans apoderats feta mai a Catalunya per supervisar i garantir la democràcia. 

 

 

 

 

Please follow and like us:
0

Deixa un comentari

%d bloggers like this: