DeMorgen – Eurodiputat del partit governant a l’Espanya titlla de “Neo-feixiste” en Jambon després de la manifestació catalana a Brussel.les

Europarlementslid Spaanse regeringspartij noemt Jambon “neofascist” na Catalaanse manifestatie Brussel

Eurodiputat del partit governant a l’Espanya titlla de “Neo-feixiste” en Jambon després de la manifestació catalana a Brussel.les

El “Partido Popular” (PP) dubte de la xifra de 45.000 manifestants.

Pilar Ayuso González, Eurodiputada del PP, el partit del President espanyol Mariano Rajoy, assenyala de “neo-feixiste” en Jan Jambon (N-VA). González fa servir aquest terme poc diplomàtic per atacar al ministre d’interiors arrel d’unes fotografies publicades a Twitter d’un cotxe de la policia belga amb una senyera posada.

“L’encarregat de la policia és el ministre d’interiors, Jan Jambon, independentista-flamenc i neo-feixiste, que és amic d’en Puigdemont i ha expressat tota la seva simpatia pels separatistes catalans”, diu en González, també membre del partit polític del President espanyol, a un tuit escrit en castellà i francès.


“Le chef de la police est le ministre de l’Intérieur Jean Jambon, indépendant et néofasciste flamand qui est ami de Puigdemont et a exprimé sa sympathie pour les séparatistes catalans” Tuit de González Pons @gonzalezpons

— Pilar Ayuso González(@ ayuso_pilar) Fri Dec 8 01:00:00 CET 2017


Cotxe policia amb senyera

L’atac d’en González respon en reacció a una fotografia compartida pel seu col.lega eurodiputat, González Pons. Pons és vicepresident del Partit Popular Europeu, (PPE) que pertany també al CD&V. A la foto es pot veure un cotxe de la policia belga de la zona Montgomery amb una senyera posada a la finestra, fet que ha causat gran molèstia en Pons.

L’instantània ha estat presa a la capital europea durant la manifestació d’aquest dijous, amb una participació de 45.000 catalans, demanant l’atenció pel seu Govern cessat. Alguns consellers i dos líders d’organitzacions independentistes són encara a presó, a Madrid.

“ de 10.000 a 45.000 en 1 minut”

Pons diu que la imatge és indignant i exigeix una explicació oficial de Bélgica. Segons ell, la policia belga també va augmentar el número de manifestants en un minut, de 10.000 a 45.000, i ha qüestionat aquesta xifra, a més afegeix: “Aquesta bandera no és ni la bandera de Catalunya, sino una il.legal que representa el trencament d’Espanya”.

L’espanyol anteriorment ja s’ha expressat críticament en vàries ocasions contra el N-VA, des de que el President català Puigdemont va fugir al nostre pais, per exemple va acusar al partit N-VA dient que és “un partit que ha col.laborat amb els Nazis durant la Segona Guerra Mundial”.

El ministre Jambon diu a través del seu portaveu que no vol reaccionar per no per “no encendre més el foc“, però confirma que ell no és responsable de la policia local, i aclareix que aquesta comesa recau únicament sobre l’alcalde. “El raonament no té sentit”.

El director de N-VA, Piet de Zaeger, reacciona a Twitter amb “El frustrat PP nomès ho diu perquè la NOSTRA policia no ha apallisat als catalans manifestant-se pacíficament a Brusel.les”. “Nomès quan portes la “Guardia Civil” per a fustigar ciutadans que volen votar, ets un demòcrata a ulls del PP”.

 

Traducció: 

Diana de Spinola

Please follow and like us:
0

Deixa un comentari

%d bloggers like this: